Cloud Computing (Yardım)
-
Müridler cloud computing ile ilgili bir sorum olacak. Windows Server sürümleri Cloud comuting i destekliyorlar mı desteklediğini okudum fakat ne kadar bu olay process bölme yani aynı işlemin birden fazla bilgisayara bölünerek yapılmasını sağlıyorlar mı bu konu hakında bilginiz var mı.Yardımcı olabilirmisiniz nette tam bir cevap bulamadım yabancı kaynakları da tam olarak anlıyamıyorum ingilizce yetersizliğinden
-
Windowsun Azure plartformunu incelemeni öneririm eğer grid computing yaptırıcaksan linux/unix tercih etmeni öneririm.
-
aslında grid computing yaptırma değil de yapma işi var şu anda araştırma safhasındayız Ünide bulut bilişim ile ilgili bir slayt gösterisi hazırlamıştık hoca çok beğendi ve eğer bu konu ile ilgili birşeyler yapıp getirirseniz ODTÜ ye yüksek lisansa gönderebilirim sizi dedik ki bunu yapabilecek imkana sahip bir hocamız onun için araştırmaya koyulduk grid işi de gayet zor ama bakalım ne çıkcak
-
Blackfire bunu yazdı:
-----------------------------aslında grid computing yaptırma değil de yapma işi var şu anda araştırma safhasındayız Ünide bulut bilişim ile ilgili bir slayt gösterisi hazırlamıştık hoca çok beğendi ve eğer bu konu ile ilgili birşeyler yapıp getirirseniz ODTÜ ye yüksek lisansa gönderebilirim sizi dedik ki bunu yapabilecek imkana sahip bir hocamız onun için araştırmaya koyulduk grid işi de gayet zor ama bakalım ne çıkcak
-----------------------------Ben bitirmeyi bu konu üzerine vermiştim şu anda da cloud üzerine çalışıyorum firmalar için özel bulut alt yapıları. Windows'a hiç bakma linux'ta daha hızlı ve rahat yaparsınız.
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Blackfire bunu yazdı:
-----------------------------aslında grid computing yaptırma değil de yapma işi var şu anda araştırma safhasındayız Ünide bulut bilişim ile ilgili bir slayt gösterisi hazırlamıştık hoca çok beğendi ve eğer bu konu ile ilgili birşeyler yapıp getirirseniz ODTÜ ye yüksek lisansa gönderebilirim sizi dedik ki bunu yapabilecek imkana sahip bir hocamız onun için araştırmaya koyulduk grid işi de gayet zor ama bakalım ne çıkcak
-----------------------------Ben bitirmeyi bu konu üzerine vermiştim şu anda da cloud üzerine çalışıyorum firmalar için özel bulut alt yapıları. Windows'a hiç bakma linux'ta daha hızlı ve rahat yaparsınız.
-----------------------------hocam elinde kaynaklar var mı acaba ya da önerebildiğin kaynaklar bitirme tezin de olabilir eğer gönderebilirsen biraz da fikir kazanmış oluruz
-
Abi uluslar arası bir tez ve akademik döküman arşivi var.Hocana sorarsan o bilir ordaki yazıları okumakla başlayabilirsin.
Ek olarak
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Abi uluslar arası bir tez ve akademik döküman arşivi var.Hocana sorarsan o bilir ordaki yazıları okumakla başlayabilirsin.
Ek olarak
-----------------------------Teşekkürler hocam