CMS Seçimi İçin Önerilerinizi Bekliyorum.
-
Arkadaşlar bir dernek ve bu derneğe bağlı bazı hayır işleri yapılacak, ücretsiz bir iş fakat yapacak kimseyi bulamadık bir yandan da kendim kontrol etmeyi istediğim için kurulumunu da ben yapmayı düşünüyorum. Sayfanın şekli şemali belli, sol kısımda facebook yorumları olacak, sağda kampanyalarla ilgili sayfaların başlıkları ve resimleri olacak, bunun dışında etkinlik galerisi ve forum olacak. Şimdi kafadan bir cms ile başlayıp sonra bu olmadı değiştireyim demek istemiyorum, güvenliğiyle hızıyla, forum yapısıyla neyi önerirsiniz? Günlük hiti ortalama 15-20 bin olacak. Aklımda 3 sistem var birisi joomla, birisi wordpress ve bir diğeri drupal, bunlar konusunda uzman arkadaşlara sorayım ne getirir ne götürür eksileri ve artıları nelerdir?
-
Joomla da güzel fakat ben dle kur derim,geçen denedim hoşuma gitti.
Nibun tarafından 24/Mar/13 12:51 tarihinde düzenlenmiştir -
Nibun bunu yazdı
Joomla da güzel fakat ben dle kur derim,geçen denedim hoşuma gitti.
Joomla, Drupal, WP arasından seçim yapmam gerekiyor.
-
Ne getirir ne götürür bir fikrim yok ama joomla nın daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.
-
Joomla kur hocam Türkiyede destek siteleri var baya (böyle diyince aklıma mjturkiye geldi)
Wordpress cms değildir blogtur ama modüler yapısıyla cms ye çevirdiler iyice garibimiDrupal konusunda fazla bi bilgim yok
Fakat joomla güzeldir hocam kolaylık açısından yönetim paneli açısından iyidir
dle felan uğraşma hocam -
Su anda ki tezimi aynen bu konu uzerine yapmaktayim, ve yarin teslim var. Biraz bilgi verecek olursam, yaptigim analizlere gore cogunlugun yuzde 90 i WordPress kullanmakta.
-
Bu 3 script arasında tabiki Drupal i seçmelisin. Drupal 7 iidir. Aralarında en pro olanı odur. Ancak eğer drupal ile ilgili bilgin yoksa veya daha önce biraz uğraşmamışsan bilen birilerinden destek almalısın. Diğerlerine göre biraz farklıdır.
Ben o kadar uğraşamam dersen wordpress idealdir. Daha önce php script kurmuşsan wordpress çocuk oyuncağıdır. Uygun bir tema bulup giydirdinmi tamamdır. Türkçe desteği en çok olan script budur.
Joomla tavsiye etmiyorum. Şuanki durumunu pek bilmiyorum ama daha önceki sürümlerinde bol bol sql injection açığı vardı. Bu açıkları kullanarak 300 küsür siteye zarar vermişliğim vardır. Haa bu açıklar aslında joomla nın kendi öz açıkları değil de compenant ların açıkları. Zaten compenantlar olmadan jooomla bi işe yaramaz.
-
Wordpress kur. Eksisi yok, artısı çok ;) Takıldığın yerlerde yardımcı olurum. Wordpres kurulumu kolaydır. Siteyi geliştirmek istersen biraz uzmanlık gerekir.
-
shock56 bunu yazdı
Wordpress kur. Eksisi yok, artısı çok ;) Takıldığın yerlerde yardımcı olurum. Wordpres kurulumu kolaydır. Siteyi geliştirmek istersen biraz uzmanlık gerekir.
şu anda drupal wp arasında gidip geliyorum :|
-
var mı
-
var mı