Çocuk Bakıcısı
-
Selam dostlar,
Bakıcıya ihtiyacım var. Bu işlerdeki inceliği, göz atılması gereken güvenilir siteleri bilmiyorum.
Seçerken neye bakacağız, bunu da bilemiyorum.
Bu hususlarda bilgili arkadaşlardan yönlendirmeli bilgi bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Selam hocam. Siteler için örnek veremem ama baktığın şehir neresi? Çocuğun yaşı kaç? Arkadaşımın annesi bakıyor o yüzden soruyorum.
-
Annem uzun yıllardır çocuk bakıcısı. Herhangi bir eğitim alarak bu işi yapmıyor. Yeni nesil genelde bunun üzerine eğitim alan kişileri tercih ediyor. Eğitim kesinlikle önemli ancak gerçekten insanın çocuğunu emanet edeceği kişi aileden birisi gibi olmalı. Allah korusun ufacık yavrularımız biz yokken onlarla beraber ve her türlü suistimale açık şeyler olabilir. O sebeple görüşemeye çağırdığınız kişilere en başta evde kamera sistemi olacağını, çocukla ilgilenilen süreler içerisinde kamera olmayan bölümlere çocukla gidilemeyeceği gibi bilgiler verip bir nabız ölçmekte fayda var. Zaten kendine güvenen kişi orada kendini belli ediyor. Daha önce kişi bakıcılık yaptıysa kesinlikle o ailelerin numaralarını isteyip bizzat sorun. Çalıştığı dönemde falso bir durum oldu mu diye. Olası bir acil durumda ilk yardım konusunda neler biliyor, nasıl müdahale edilir gibi bilgiler de çok önemli. Gerekirse siz bu konuda öncülük edip birkaç saatlik ilk yardım kursuna gönderin, bilgilenmesini sağlayın. Ya da evde kendiniz beraber video izleyin, beraber öğrenin. Bakıcıyı evin dışından biri gibi görmeyin, ara ara hal hatır sorun, bir akşam beraber yemek yiyin, çocuk baktırırken hadi şu evin işini de yapıverin demeyin. Kişi zaten aileye ısındıkça kendi evi gibi görüp doğal olarak siz söylemeden de yapacaktır. Çok genç birini almaktansa karakteri oturmuş, görmüş geçirmiş birini tercih ederdim.
-
selam hocam, çocuk kaç yaşında bilmiyorum bizimkisi 2 yaşında, ve 1 sene boyunca bakıcıya verdik. toplamda 6 bakıcı değişti 1 senede...
öncelikle güvenirlilik kısmını geçiyorum o konuda şuphe yaşayacağın kişi eşin olsa bırakma o şart. onun dışında en önemlisi bakıcının ruh halinin çocuga yansıyacağını bilmen. bakıcı ablalar genelde ikiye ayrılıyor. 1 profesyoneller, yıllardır bakanlar ve bunu meslek edinenler, herkes bulamaz bu grubu çunku referansla ilerler bu iş.. iyi bir bakıcıyı transfer etmeye çalışanları görürsün.. ikincisi zorda kalıp çalışmak zorunda olan ablalar ki bunların psikolojisi malesef sıkıntılıdır ve çocuga yansır.. hangi seçenekten birini bulursan bul sürekli şikayet duyacaksın.. çocuğun kendisine alıştığını hisseden ablalar bize muhtaç olduğumuzu anlayıp ne taleplerde bulundular aklın şaşar.. ve bu nazları sadece 'sabahtan akşama vakit geçsin yeter' için çektik. ne bir eğitim ne pedagojik gelişim sıfır. youtube açıp kırmızı balığı akşama kadar gölde yüzdürdüler..
sonra illallah ettik. en pahalı kreşi bulduk vali belediye başkanı vb kim çocugunu nereye bırakıyor ögrendim kaldıgım şehirdi. direk gittim vip başlattım. bakıcının yarı fiyatına hemde : ) çocuk 2 ayda ingilizce alfabe sayı, yemek alışkanlıgı şarkılar, önemli gün ve haftalar, meslekler, paylaşım, arkadaşlık vb her türlü pedagojik egitimi dibine kadar aldı. ve sabah olmasını iple çekşyoır ki kreşe gidebilsin.
sana tavsiyem eğer full referans bir profesyonel bulamassan ki bulman imkansız futbolcu gibi kapıyorlar, kreş bak.