Çocuk İçin Tablet Tavsiyesi
-
Belirli bir yaşa kadar ekrandan uzak tuttuk.
Artık kontrollü bir şekilde ekrana adaptasyon sürecine geçelim diyoruz, 3. sınıfa geçen oğlum için tablet araştırıyoruz.
beklentimiz, Dualingo gibi dil gelişimi sağlayan uygulamalar,
Hevesini alacağı birkaç oyun, ama ekran süresini takip edebilelim.
Basit işler yani.
bir google'ladık bu olabilir dedik: https://www.trendyol.com/samsung/galaxy-tab-a11-4gb-64gb-gri-tablet-p-978670943
piyasayı bilmediğim için fiyat aralığı vermiyorum: 8-9 yaşındaki çocuğun birkaç yıl kullanabileceği alternatif f/p cihaz tavsiyeniz varsa alırım.
bu arada çocuklara birçok eşyalarını 2. el alıyoruz ama tablet ikinci el bakılır mı, yoksa sorun mu yaşarız bilemedim.
Bu marka, şu model, şu detaylara dikkat ederek ikinci el de alabilirsin dediğiniz birşey varsa onu da değerlendirebilirim.
bu ara insanların nakit sıkıntısı varken, herşeyin ikinci eli çok daha ucuza bağlanabiliyor.
şimdiden teşekkürler
-
Hocam selamlar, biz de o konuda bayağı dertliydik. Tablet konusunda özellikle ekran süresini nasıl kontrol edeceğiz, sürekli “kapat artık” kavgasına mı dönecek diye çok düşündük. Ben sonunda iPad Air aldım ve ebeveyn kontrolü konusunda açıkçası bayağı memnun kaldım.
Apple tarafında Screen Time + Family Sharing sistemi var. Çocuğa ayrı bir hesap açıyorsun ve kendi telefonundan neredeyse bütün kontrolleri yapabiliyorsun. Günlük toplam ekran süresini takip edebildiğin gibi hangi uygulamada ne kadar zaman geçirdiğini de görebiliyorsun.
Mesela YouTube'a 30 dakika, oyunlara 1 saat gibi ayrı ayrı limit koyabiliyorsun. İstersen bazı uygulamaları tamamen kilitliyorsun, bazılarını da her zaman kullanılabilir bırakıyorsun. Yani eğitim için kullandığı bir uygulama açık kalırken oyunlar veya YouTube süre dolunca kapanabiliyor.
Downtime özelliği özellikle çok iyi. Örneğin akşam 20.30'dan sabah 08.00'e kadar iPad'i kısıtla diyorsun. O saat geldiğinde izin verdiğin uygulamalar dışında cihaz kullanılamıyor. Her akşam çocuğun elinden tableti almaya veya “hadi artık kapat” diye uğraşmaya gerek kalmıyor. Sistem otomatik yapıyor.
Bir de Ask to Buy var, onu da çok sevdim. App Store'dan bir oyun veya uygulama indirmek istediğinde direkt indirip geçemiyor; sana bildirim geliyor. Sen onay verirsen yükleniyor. Özellikle çocuk kendi kendine bir şeyler indirmeye başladığında güzel bir kontrol sağlıyor.
İçerik tarafında da yaşına göre kısıtlama yapabiliyorsun. Uygulama, web içeriği, satın alma vs. konusunda neye erişip erişemeyeceğini ayarlayabiliyorsun. Yani sadece “kaç saat tablet kullandı” takibi değil, cihazın içinde ne yapabileceğini de belli ölçüde kontrol altında tutabiliyorsun.
Bizde en kullanışlı şeylerden biri de ek süre verme olayı oldu. Çok zırlıyorsa :)) Tamam, 10 dakika daha oynayabilirsin ama sonra yatıyorsun diyorsun. Kendi telefonundan 10-15 dakika ek süre veriyorsun. Süresi dolduğu anda uygulama tekrar kilitleniyor. Böylece çocukla hadi kapat, son oyun, bir dakika daha tartışmasına sen girmiyorsun; süre bitiyor ve iPad kapatıyor :D
O yüzden benim tecrübeme göre bütçe uygunsa iPad'i tavsiye ederim hocam. Android tarafında da Google Family Link gayet güçlü ama iPad'de Screen Time, Downtime, Ask to Buy ve Family Sharing bir araya gelince çocuk için gerçekten güzel bir ekosistem oluyor. İlk başta ayarlarını düzgün yapıyorsun, sonrasında kontrolü kendi telefonundan yönetmek oldukça rahat.
-
muaythaist bunu yazdı
Artık kontrollü bir şekilde ekrana adaptasyon sürecine geçelim diyoruz, 3. sınıfa geçen oğlum için tablet araştırıyoruz.
Basit işler yani.
bir google'ladık bu olabilir dedik: https://www.trendyol.com/samsung/galaxy-tab-a11-4gb-64gb-gri-tablet-p-978670943
piyasayı bilmediğim için fiyat aralığı vermiyorum: 8-9 yaşındaki çocuğun birkaç yıl kullanabileceği alternatif f/p cihaz tavsiyeniz varsa alırım.
bu arada çocuklara birçok eşyalarını 2. el alıyoruz ama tablet ikinci el bakılır mı, yoksa sorun mu yaşarız bilemedim.
Bu marka, şu model, şu detaylara dikkat ederek ikinci el de alabilirsin dediğiniz birşey varsa onu da değerlendirebilirim.
bu ara insanların nakit sıkıntısı varken, herşeyin ikinci eli çok daha ucuza bağlanabiliyor.
şimdiden teşekkürler
ram yetersiz hocam benim çocukta şu vardı => Lenovo Tab M10 TB-X306F 4 Gb+64 GB 10.1" bir yerden sonra donuyor kalıyor vb en az 8 gb olması mantıklı bence. oyunlar artık ufak küçük oyunlar değil yani. ben de yeni bir tane bakıyorum. android olmasını tavsiye ederim. hem oyun hem uygulama arşivi daha geniş ve appledaki fiyatlara göre daha uygun.iphone 7s telefonu var bir de @devilkingtr nin dediği gibi herşeyi yapabiliyorsun ama çocuğa bu kadar yüksek fiyatlı bir donanım emanet edince olur olmaz kazalar oluyor kırılıyor çatlıyor düşürüyor kaybediyor vb.
şu anda tamirde mesela şarj soketi ve ekran değişiyor toplam 1900 tl yaptırıyorum. ipad olsa bilemiyorum nerelere çıkar fiyat :D
-
@DevilKingtr
abi olay guzel ama ben apple enviroment'ına çok ters ve ön yargılı ve yeteneksi bi adamım, android olması farz, yoksa dediğin hiçbir işlemi bizzat ben yapamam zaten :) android bakmam lazim.
@manglerman
min 8gb android bakalim diyorsun yani. var mi hocam marka model tavsiyen?
aslinda konuyu @mkyb gorse direkt: "su an cocuk icin alinabilecek en iyi f/p android tablet bu" diyip link atip olayi cozerdi :Dd
-
manglerman bunu yazdımuaythaist bunu yazdı
Basit işler yani.
şimdiden teşekkürler
ram yetersiz hocam benim çocukta şu vardı => Lenovo Tab M10 TB-X306F 4 Gb+64 GB 10.1" bir yerden sonra donuyor kalıyor vb en az 8 gb olması mantıklı bence. oyunlar artık ufak küçük oyunlar değil yani. ben de yeni bir tane bakıyorum. android olmasını tavsiye ederim. hem oyun hem uygulama arşivi daha geniş ve appledaki fiyatlara göre daha uygun.iphone 7s telefonu var bir de @devilkingtr nin dediği gibi herşeyi yapabiliyorsun ama çocuğa bu kadar yüksek fiyatlı bir donanım emanet edince olur olmaz kazalar oluyor kırılıyor çatlıyor düşürüyor kaybediyor vb.
şu anda tamirde mesela şarj soketi ve ekran değişiyor toplam 1900 tl yaptırıyorum. ipad olsa bilemiyorum nerelere çıkar fiyat :D
biz applecare kullanıyoruz 2 kere kırdı götürdüm ücretsiz değiştirdim aylık 7$ ödüyoruz kafa rahat.