Çocuk-Ken Kadin
-
Çocuk-ken Kadin
-Nereye bakiyon öyle bön bön, heç mi görmedin giz saat
-Dur hele söyle, giz açsana bacaginiZaman akip geçiyor bu odada, çocuk kadin gözlerini alamiyor akreple yelkovanin hareketlerinden.
Bir de su üzerindeki adam, bacaklarinin arasindaki sizi olmasa.
Adam üzerinde gidip gelirken gözleri hala adamin kolundaki saatte çocuk kadinin.
Kaç kez daha dönecek yelkovan akrebin pesi sira. Cani aciyor. Gözlerinden birkaç damla yas bosaliyor.
“ Neden birakmiyorlar dag, bayir kosayim. Dayimin getirdigi naylon bebekle oynayayim. Kim bu adam.
Daha yüzüne bile bakmadim. Neye benzer? Mem û Zin’i anlatirdi ya nenem bize masal diye.
Masal masal martaval. Dügün yaptilar bahçede, annem agliyordu bir kösede. Ben baktim, gözlerini kaçirdi.
Sonra bu adam, halay çekiyordu, halayin basindaydi ya kaldirip da kafami bakmadim yüzüne.
Mendili sallayan kolundaki saat isil isildi, günes vurdukça parliyordu. Pek bir güzel görünüyordu insanin gözüne.
Kolu havaya kalkip indikçe, sanki saatte çoskuyla katiliyordu halaya”- Hayvanin gizi hayvan
-Dursana ne giprasiyon lan ordan oraya
-Aç giz, aç diyorum bacaklarini,Simdi bu saatin üzerindeki iki çubuk, biri digerinden evveli ya, ya da biri geri digeri evveli.
Dün dogum yapan kara koyunumuza benzer ya bizim, kuzulu. Pesi sira kosar ya kuzu anasinin.
Ben sagdim da içirdim ya anasindan ilk sütünü. Önce biri gider, digeri pesisira.
Baksam mi acep yüzüne, kimdir bu adam. Anacim sen gel gurtar, öldürecek beni burada.
Daha ne kadar sürer? Bu adam niye böyle sesler çikariyor? Ben gittim ya, anam ne yapacak bir basina?
Pek bir mahzundu, gariban anam kim yardim eder sana simdi tarlada bagda. 6 çocuk kaldi basina.Adam sonunda isini bitirdi, devrildi yatakta çocuk kadinin yanina. Odaya vuran ayisiginda silüetini görüyor adamin.
Sakaklarina dökülmüs beyazliklar, koca bir agiz ve burun, dagilmis saçlariyla pek de bir çirkin görünüyor gözüne.
Masallardaki çirkin, tek gözlü dev gibi. Sonra kolundaki saate takiliyor gözü.
Karanlik odada hafif bir fosfor isigi yayiyor saatin kadrani.
Kalkmaya davraniyor yataktan ya, her yani sizim sizim.
Alisik yedigi dayaklardan, ama bacaklarinin arasindaki bu agri, adim atmasina bile izin vermiyor.
Yatagin kenarinda oturuyor biraz. Geceliginde bir islaklik var ama, elleriyle yokluyor, parmaklarina bulasmis kani görüyor.
Korkuyor birden. Simdi bu ne olaki.. Adet bile görmemisken biraktigi bekareti bu yatakta, öylesine uzak ki ona hersey kadinliga dair.-Kalk giz, yikan, Allah’in mundari..
Yataktaki çirkin yigindan geliyor bu ses, halbuki uyuyor diye nasil sevinmisti.
-Git yikan gel sonra bu çarsafi neyin degistir.
Bana da su isit. Ne sallaniyorsun. Sersem sersem ne bakiyorsun.
Ögretmedi mi usulünü bu isin anan sana. Ananin gafasina siç...yim ben.Deyip yine yan dönüp uyuyor sesin sahibi. Neredeki bu evin ayakyolu acaba?
Getirdiler biraktilar buraya, kocasi olacak adamin anasi ile kaldigi evmis.
Giderek karariyor odanin içi, midesi bulaniyor acidan.
Ayaklarini sürüyerek odanin içinde bir yere çarpmadan yönünü bulmaya çalisiyor.
Kapiyi bulup çiktiginda seviniyor, ama karanlikta hareket eden bir sey mi var ne? Ürperiyor birden..
Bu sirada birisi elinde gaz lambasi ile yaklasiyor ona dogru. Gaz lambasinin isiginda kara suratli bir kadin.
Hatirladi simdi, bahçede oyun oynadigi gün görmüstü bu kadini. Anasinin yaninda duruyordu,
kendisine bakip da birseyler konusuyorlardi. Simdi karsisina zebellah gibi niye dikilmisti acep?-Bitirdi mi isini aslan oglum? Ne ettin giz çarsafi?
-Doplamadim daha ana.
-Giz kevase ögretmedi mi senin o sünepe anan, git getir çarsafi, disari asacagim.
Gonu gomsu görsün, oglumun nami yürüsün.
-Getirem ana..
-Git uyandir pasami da yikansin bir yol,
-Tamam anaOdaya döndü tekrar, bu arada bacaklarinin arasindan akan kan bileklerine kadar inmisti.
Yatakta yatan adama dogru gitti. Gün yavas yavas isimaya basliyordu disarida.-Galk anan çagiriyor seni,
-Ne etcekmis len anam beni?
-Yikansin diyor, suyu isitmis anan.. Çarsafi götürecegmisim.
-Bir uyutmadiniz adami, Allahin belalari, çek siyir çarsafi.Çocuk kadin asiliyor çarsafa ama mümkünati yok bu adamin agirligi altindan bu çarsafi almanin.
Bir iki deniyor, adam söylene söylene kalkiyor yataktan, pijamasini geçiriyor bacagina, saatin kadrani daha bir belli simdi.
Ayaklarini sürüyerek çikiyor odadan, dönüp bakmiyor odanin içinde biraktigina.
Çocuk kadin yavasça topluyor çarsafi, katlamaya çalisiyor titreyen ellerle, tuhaf bir rüya görüyorum herhal diyor içinden.
Gözlerinden yaslar dökülüyor yavas yavas. Çarsafi katlarken ellerine bulasan kana takiliyor gözleri. Korkuyor. Gün isimaya baslamistir iyice.
Yasli kadin giriyor odaya.-Ver giz, neye bakiyon öyle. Bir çirpida aliyor çocuk kadinin elinden çarsafi.
- Git de herifini yika asagida. Havlu, temiz çamasir hazirladim ben. Al bunlari.
Hadi, git sen de yikan sabah ezani okunmadan, dolasma böyle mundar. Kadin geldigi hizla çikiyor odadan.Çocuk kadinin bacaklarinin arasindan damlayan kan pesi sira iz birakiyor tahta dösemenin üzerinde.
Masallarda ormanda yolunu kaybetmemek için geçtigi yollara bugday tanesi birakan çocuklardan degil o.
Ama siz kan izlerini takip edin, yarim kalmis çocukluguna ulasirsiniz yüzlerce, binlerce kadinin..
Kayip tarihlerine çocuk kadinlarin..
. -
çocuk neden - ken ?
-
bi tane konunda bişeye benzesin yaaaa :|
Hep eeee dioruz sana farkındamısın ? -
Smirnoff bunu yazdı:
-----------------------------
bi tane konunda bişeye benzesin yaaaa :|
Hep eeee dioruz sana farkındamısın ?
-----------------------------
başkan kusura bakmada senin için bu konu hiç bişeye benzemiyodur