Codeıgniter Resim Sorunu
-
Herkese selam,
CodeIgniter öğrenmeye çalışıyorum, ancak yaptığım sayfada resimler yüklenmiyor. ( css dosyasındaki resimler dahil ).
Resimlerin görünmesi için yolu nasıl belirtmemiz gerekiyor.
-
codeigniter in oldugu klasorde bir klasor ac, resimleri css leri vs onun icine at.
sonra controllerinda : $this->load->helper('url'); ile url helper ini yukle
$kaynaklarKlasoru = base_url().'kaynaklar/';
sonra bu degiskeni view larina pasla orda kafana gore kullan.
codeigniter ile ugrasiyosan kendi template engine i yerine twig kullanmani oneririm, kullanmasi daha kolay.
ayrica takildigin bi yer olursa bir pm uzagindayim
-
hocam resim sorununu hallettim eyvallah. Bu twig olayı nedir?
-
nepnesomao bunu yazdı
hocam resim sorununu hallettim eyvallah. Bu twig olayı nedir?
template motoru haci
-
Hoca twig hoşuma gitti, lakin codeigniter' ı yeni yeni çözüyorum. CodeIgniter ile uyumlu çalışıyor değil mi ( template motorları hakkında bi bilgim yokta )
-
nepnesomao bunu yazdı
Hoca twig hoşuma gitti, lakin codeigniter' ı yeni yeni çözüyorum. CodeIgniter ile uyumlu çalışıyor değil mi ( template motorları hakkında bi bilgim yokta )
calisiyo calisiyo, codeigniter hemen hemen herseyle calisiyo
twig i indir, twig in icindeki Twig klasorunu application/libraries e at linkteki dosyayi da libraries in icine at
http://yadi.sk/d/lcO6bGtN9w3Es
system/cache/twig diye bi klasor olusturup yazma izni ver ( hosttan hosta tasirken bu klasoru temizle yoksa bos ekran cikabiliyo bazen)
sonra $this->load->library('twig'); le twig i yukle
ardindan $this->twig->display('yarrak.twig',$kurek);
twig dosyalarini yine views klasorune aticaksin
-
nepnesomao bunu yazdı
calisiyo calisiyo, codeigniter hemen hemen herseyle calisiyo
twig i indir, twig in icindeki Twig klasorunu application/libraries e at linkteki dosyayi da libraries in icine at
http://yadi.sk/d/lcO6bGtN9w3Es
system/cache/twig diye bi klasor olusturup yazma izni ver ( hosttan hosta tasirken bu klasoru temizle yoksa bos ekran cikabiliyo bazen)
sonra $this->load->library('twig'); le twig i yukle
ardindan $this->twig->display('yarrak.twig',$kurek);
twig dosyalarini yine views klasorune aticaksin
-
hoca bi örnek var mı elinde rica etsem