Coin Change Algoritma Örneği (Dinamik Programlama İle)
-
Öncelikle benim için önemli olan dil değil algoritma olduğu için konuyu buraya açtım ama C/C++ veya Java olması benim açımdan kolaylık sağlar, çalışan bir kod bulmam gerekiyo incelemeye almak için. İstenen şeyi direk örneklemem gerekirse 1,2,3 birimlik paralar ile 10 birimlik parayı en kısa nasıl tümleyebileceğimi bulan bir program yazmam gerekiyor. Programa tüm birimleri ben gireceğim. Herhangi bir çalışan program olduğu takdirde düzenlemeleri yapabilirim diye düşünüyorum fakat internetten bir türlü istediğim formatta bir kod bulamadım. Algoritmanın complexity si hiç farketmez. Elinde olan varsa fişekleyebilir mi hocalar
-
obeb/okek mantıken yardımcı olabilir belki hocam
-
hocam dinamik programlama ile olacağı için pek işe yaramaz obeb/okek. teşekkür ettim yine de
-
hocam benzer mantıkda birşeyler yapmıştım zamanında ama şimdi arşive baktım bulamadım kusura bakma kolay gelsin işallah bulursun.
-
Sanrım istediğin tarzda bir dinamik bir şey yaptım..

Ancak kodları resim formatında veriyorum sakıncası yoksa :) anlamadığın yeri sorabilirsin mantığını anlatabilirim

yeniharman nickli arkadaş da şöyle bir algoritma bulmuş bunu da inceleyebilirsin
http://www.codeproject.com/Articles/31002/Coin-Change-Problem-Using-Dynamic-Programming
unbalanced tarafından 31/Eki/12 01:20 tarihinde düzenlenmiştir