Çok Dilli Site Nasıl Tasarlanır?
-
Asp.net ile ingilizce almanca türkçe gibi 3-4 farklı dil seceneginin oldugu bir kurumsal site yapıcam.Masterpage kullanıcam.Tools Menusunda Generate Local Resource var ordan resource ekle demişler sitelerde hep ordan yapıcağım müdahalede butonlar labellar falan değişcek tamam ama bazı seyler veritabanından geliyor.Seçilen dili sessionda saklayıp ona göre dinamik içeriği veritabanından mı cekmem lazım.Sayfalara resources eklersem cache leme yaparken bişey değişiyor mu? Nasıl tasarlanacağı konusunda bişeyler yazarsanız iyi olur kafamda var bişeyler ama tam şekillenmedi.
-
.net den anlamam da ben şöyle yapıyorum;
genel dilelr sabit bir dosyadan çekiliyor eğer illaki site sahibi bu dilleri düzenlemek istiyorsa onca sözcüğü dbde saklayıp çekmek yerine sadece değiştirilen sözcükleri dbye kaydettirip çektiriyorum.
dinamik içeriklerde de;
zaten sabit dillerde her dile bir id atıyorum örneğin türkçe 1 ingilizce 2 diyelim. dbye bu dilleri giriyorum dil tablosuna, içerikelr tablomada dilid diye bir hücre ekleyip içeriği girdiriyorum
gruplandırma yaparak veriyi çekerken kullanıcı ahngi dildeyse o dile ait içeriği basıyorum mission completed oluyor hiç de yorucu olmuyor yani kasıcı bir iş değil.
-
http://www.codeproject.com/Articles/334820/Using-Globalization-and-Localization-in-ASP-NET
SinusX tarafından 18/Oca/15 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir ingiliz arkadaşımdan duyduğum / denemediğim / araştırmadığım bilgiyi aktarayım.
Herif siteyi tüm dillerle 1 haftada yapıp bitirince hasiktir dedim içimden ve sordum.
Wordpress site kurup localization diye bir eklenti kurmuş, ordan 9 tane dil seçmiş.
Sonra teklifler gelmiş tek sayfada, onaylamış.
Cüzi bir fiyata siteyi 9 dile çevirmiş, çeviriler biryer tarafından da onaylanmış vs.
-
Saolun cevaplar için tesekkurler.Sayfayı cache lerken querystring falan kullanmam lazım sanırım yoksa hakkında kısmı ingilizceyken dil değiştirsek bıle ingilizce olarak kalır cache den dolayı