Çok İlginç Bir Notebook Klavyesi Sorunu
-
selam cemaat,
notebook klavyesi yerinde çalışmıyordu son günlerde birkaç tuş arıza vermeye başlamıştı mesela num9 end filan çalışmıyordu,
bugünse tamamen iletişimi kaybettik. bende klavyeyi tutan tırnaklardan kurtarıp aynı yere emanet bir şekilde koydum yazarken takır tukur sesi dışında bir sıkıntı yok bir çözüm bulamazsam klavyeyi yenileyeceğim mecbur ama bu sorununda sebebini merak etmedim değil.
yerindeyken neden çalışmıyorda bu meret eski yeriyle arasından hava geçincemi artık boşluk oluncamı neyse çalışıyor.
bu durumu anlamlandırmama yardım edecekleri bekliyorum.
-
Hocam laptop marka ve model yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
-
hp g6 ama uzun modelinden emin değilim arkadaki kağıt uçmuş 2305et olabilir
-

çünkü görmüş olduğun anakarta tuş komutlarını gönderen film zamanla nemlenir ısınır içi kırılır oksitlenir birşeyler olur
klavyeyi yerinden çıkarığın için tesadüfen iletim sağlamayan yerler iyi kötü iletime devam eder
ama zamanla tek tek tuşlar çalışmamaya başlayacak çünki o film birkere oksitlendimi kanser gibi her yere yayılıyor ve klavye pert oluyor
içindeki kablo görevi gören siyah şeritler çok hassas bir yapıya sahip birkere koptumu hava aldımı düzen tutmuyor
edit: markası hp demişsin zaten hp lerde ısınma sorunu var klavyenin altındaki aliminyum parçada yumurta pişirebilirsin 3 kişilik
katlanmış olan klavye filmi kesinlikle ısı ve soğuktan iletimini kaybetmiş yada kırılmıştır
zalimadam tarafından 30/Oca/14 23:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Tam şerit kitleme muhabbetinin üzerine kibrit kutusunu ikiye katlayıp koydum üzerinede klavyeyi oturttum gene tüm tırnaklardan cillop gibi çalışıyor yeni klavye gelene kadar idare eder. Evet bahsettiğin gibi bu şeritin ucundaki altınımsı iletkenler yok olmaya başlamış sorunda iyi iletememesinden kaynaklanıyordu sanırım şimdi 11 numara iletiyor.
-
eğer sadece iletken uçlar oksit bağlamışsa sert silgi ile parlat gitsin klavyeye para verme
-
zalimadam bunu yazdı
eğer sadece iletken uçlar oksit bağlamışsa sert silgi ile parlat gitsin klavyeye para verme
silgi ile sildim ama renk değişimi olmadı yok olmuş gibi iletkenler
-
bikeresinde iyice parlattıktan sonra üstüne pasta ile sıvı lehim sürdüm ve şeritlere paralel olarak lehimi iyice yedirdim kaliteli bir havya ile
mis gibi müşteri yıllarca kulanmış daha sonra başkaa arkadaşına satmıştı eskiden neydi be imkansızlıklar içinde imkan yaratıyorduk tamirde
imakın varsa dene ama dikkat et flimi eritme :D
-
kibrit kutusu kartonu taş gibi baskı uyguluyor iletmesi için şimdilik idare eder teşekkürler (:
morf1n tarafından 31/Oca/14 01:27 tarihinde düzenlenmiştir