Cok Merak Ediyorum.. Neden İmac ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coolmhmt
    coolmhmt's avatar
    Erkek

Selam hocalar ve murideler :)

Heryerde gorur oldum artik su meretleri... Dunyanin heryerinde kucakta Macbooklar evde iMac'ler falan...Turkiyedeki fiyatiyla 3800 liraya  i3 islemcili iMac yerine, neden babalar gibi masaustu kurmaz insan kendine? Hayir bu azinlik cok cogunluktada ondan soruyorum :))

Sordid Affair
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

şöyle ki

3800e bi tane masaüstü topla kullan hemen arkasından aynı işlemleri iMac'de yap :)

benim pc de 1 gb ekran kartı 4 gb ram var photoshop illustrator aynı anda açtımmı şaşırıyor

arkadaşda iMac var adobe'un tüm ürünlerini açıyor üstüne flatout2 ye girip oyun oynuyor ve 1 gb ram 256 mb ekran kartı ile yapıo

herşeyi geçtim iMac görüntü ayarları (monitör) (kontrast vs bilmem ne) çok iyi ayarlanmıştır monitörde gördüğünün çıktısını alırsın mesala baskıda falan

edit: + Herşeyden önemlisi kasa derdi vs monitörü kabloları kutusuna koy laptop gibi yanında gezdir :D (biraz ağırdır ama yinede değer)

edit2: birde inanılmaz sessizdir varlığı yokluğu belli değildir

edit3:ayrica i3 işlemci istemiyorsan yada ram'i yetersiz buluyorsan ürünlerin fabrika çıkısına bakmak zorunda değilsin aldığının ürünü modifiye ettirebiliyorsun cuzi fiyatlara mesala aldığın iMac i3 işlemcili 2 gb ramlı bunu i7 işlemcili 8 gb ramlı yaptırabilirsin

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

macintosh ile normal pcleri karşılaştırdın yani hocam sen şimdi öyle mi :|

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

ya ben almayı istiyorum şu yazın sonlarına doğru alacağım 2 seçenek var ya sony'nin 14"'lik bir notebook'u var ya da macbook pro i5 işlemcili var 2500liraya.

yalnız şimdi tasarım yapıyorum işimi çok rahat görür ama bu sene python ve javaya giriş yapacağım okulda. esnek olabilir miyim linux'taki kadar?

yalnız sırf o seksiliği ve microsoft'un bir halta yaramayan cleartype'ına eşdeğer ne varsa onun için alınır. :)

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

macintosh ile normal pcleri karşılaştırdın yani hocam sen şimdi öyle mi :|

-----------------------------

tamam affettim :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Mac'lerin stabil çalıştığı bilinen bir gerçek. Samsung R580 laptop'um da işim gereği tüm gün açık olan abode uygulamaları  [ Photoshop - Illustrator - InDesign - Dreamweaver - Fireworks ] dışında bir de arkadaşlarla eğlenmek için oynadığım knight online açık bana mısın demeden msn miş facebook muş youtube miş tahribatmış alayına girer çıkar download yapabiliyorum ve hiç bir donma olmuyor pc'de işletim sistemi win7 ultimate.

Bence mac'lerin tek özelliği ekranların contras ayarların iyi olması ama o sorunuda laptopa bağlandığım harici bir monitör ile hallediyorum.

Şunuda ekleyim Mac Pro +2500TL Samsung R580 1250-1400TL

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

mac'ın en büyük özelliği donanımı %100 kullanıyor olmasıdır..(işlemci,ram,bus vs..)  diğer işletim sistemleri %70 civarındadır

mac monitörlerinden en gerçekçi renkleri alabilirsin.. bu yüzden büyük matbaa şirketleri mac kullanıyor..
    CMYK renklerini tam olarak veriyor..

photoshop ta full verim alırsın.proof color'u kullanabilirsin

hem mac alırsan aynı zamanda windowsu da kurabilirsin..

ergonomik şık tasarımlı yapı..

göçme derdi yok...

iş amaçlı kullanılan yazılımların çoğu mac tarafından sunuluyor (itunes,finalcut,garage vd.. )

hemen hemen bütün hollywood filmlerinde kullanılan bilgisayarlar MAC tir...

renderleme konusunda çok başarılıdır. şuanda filmlerin %90 ı mac ile yapılıyor...

türkiyede semum diye bir film vardı. tek bir MAC kullanarak filmi yapmışlardı :))

bilen bilir artık..

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

öyle bi anlatmışsınızki mac alasım geldi (:

Altan naptın oğlum :|
Toplam Hit: 2014 Toplam Mesaj: 8