Coklu İşletim Sistei Hakkında Yardımm
-
beyler ben windows vista kullanı yorum arkadasım bana pc linuxos die bi linux surumu cd si verdi... ben bunu vistaya zarar vermeden bilgisayarıma yuklemek istiorm sanırım bi program gerekıomus bilenler varsa yardım pls (bu arada nasıl kaldırabilecegimi soylersenız sevinirm.)
-
3. parti yazılımlar kullanman gerek.Bu şekilde onlarca işletim sistemini tek bir hdd üzerinden çalıştırabilirsin.Ama tabii her işletim sistemi kadar partition olması gerekir.Bildiğim bir yazılım var. İsmi Vamos. Googledan Vamos un kullanımı şeklinde arama yaparsan birçok bilgi bulabilirsin.Ama çok dikkatli olmalısın.Yanlış birşey yaptığında diskine bi daha zor erişebilirsin.. Ona göre kesin kararırını ver ve iyi uygula adımları
kolay gelsin
-
2 türlü yapabilirsin bir tanesi en dertsiz tasasız olanı VMWare kurarsın yada Virtual Machine böylelikle Windows altında sanal bir pc yaratıp linuxu ona kurabilirsin böylelikle ikisinide aynı anda kullanırsın ama dogal olarak sistem kaynakların 2ye bölünür.Birde diskinde bir parca ayrırsın(Partition Magic önerimdir) ve ona sanki yeni bir işletim sistemi kurar gibi Linuxu kurabilirsin o acılışta hangisini açmak istedigini sorar sana.Benim önerim VMWare yükle başın agrımasın
-
ayri bir partitiona linux veya istedigin diger bir i$letim sistemini kur
kurduktan sonra tekrar vista cdsi ile ac, ve repair'i sec
sonra tekrar vistayi acip EasyBCD programini kullanarak dual boot yap
boylece boot sirasinda sana hangi i$letim sistemini acmak istedigini soracak
bana sorarsan linux kurma. hatta o cdyi cope at, onu sana veren arkada$inla da bi daha konu$ma