COM3 Port Ve USB
-
Şimdi babayiğitler sorunumu özet şekilde anlatayım. Elimde bir gps cihazı var. USB kullanıyor. Ama yazılımı harita yüklemek için COM3 portu istiyor. Ve bu port benim bilgisayarımda yok. Şimdi sanal bir şekilde USB portunu COM3'e nasıl çevirebilirim? Yani yazılım benim USB portunu COM3 portu olarak görmesi lazım ki haritayı yükleyebilsin. Yoksa bu gidişle bir kamyon para verip PCMCIA kart alıp COM3 portlu üstüne COM3-USB converter alacağım. Yok mu bunun başka çaresi?
-
sunu belirtiyim comdan usb ye ceviremezsin usb den com'a cevrile bilir.
gps cihazinin uzerinde com girisde varmi diye bir kontrol et. bazi cihazlar usb den baglantigi halde pc icinde bir com portu emilasyonu olusturuyor. bilgisayarima sag tikla. yonet yazan yere gel orada aygit yoneticisine gel. portlar ile ilgili orda bir alan var. pc deki com ve lptlerin listesini gosteriyor. cihazini taktiginda orda bir degisim varmi yokmu kontrol et. eger var ise ve adi com3 degilde bska bir sey ise onu duzenliyebilirsin.
yada o yukleme programi senin cihazina ait degildir veyahut uzerinde usb ye ait bir ayar mevcuttur. bilemiyorum ama farkli olma ihtimalinida goz ardi etme.
-
aygıt yöneticisinden kullandığın cihazın com bağlantısına bak ve mesela com5 yazıyorsa com3 olarak değiştir.
-
eminmisin hocam