Combofix Sonrası Herşeyi Denememe Rağmen İnternet Gelmiyor (Birincil DNS Hatası)
-
Merhaba müritler,
Olayı önce şöyle açıklayayım; en son combofix ile tarama yaptırdım ve ardından net birdaha gelmemek üzere gitti.
Olaylardan birkaç kesit:
1. Modem aç kapa yaparak DNS 'leri denedim. 8.8.8.8-8.8.4.4
2. Önbellek cartcurtlarını CCleaner ile temizledim.
3. CMD' den ipconfig /flushdns yaptım.
4. Modemin kurulduğu PC formatlanmıştı.
5. Combofix öncesi hiç sorun yoktu.
6. Aldığım hatalar;Birincil DNS Sunucusu ve Erişim noktanız, yönlendiriciniz veya kablo modeminiz ile internet arasındaki bağlantı kesildi.
7. Diğer Laptop ve akıllı telefon sorunsuz giriş yapıyor.
8. Modem arayüz şifresini unuttum.
9. Superonline Fiber ve Huawei modem kullanıyorum. Modemin restart tuşuna uzun bastım ama fabrika ayarlarına dönmedi?
10. Sağ altta bağlantıda ünlem yok fakat 192.168.1.1 girişe izin vermiyor. Ünlem olsada vermiyor zaten.
11. İphone' daki 3G interneti Personal Hotspot ile PC' ye veriyorum orada da hata veriyor. Wireless geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil.
Ne yapabiliriz bu konuda?
-
Edit: İlk mesaja ekledim.
break tarafından 16/Kas/13 14:49 tarihinde düzenlenmiştir -
sfc.exe /scannow komutunu bir çalıştırın bakalım. İşlem sonunda düzelme olmazsa:
Yönetici yetkileri ile açılmış bir komut istemcisiyle:
netsh int ip reset
netsh winsock reset
netsh advfirewall reset
ipconfig /release *
ipconfig /renew *
komutlarını tek tek uygulayınız.
-
YeniHarman bunu yazdı
sfc.exe /scannow komutunu bir çalıştırın bakalım. İşlem sonunda düzelme olmazsa:
Yönetici yetkileri ile açılmış bir komut istemcisiyle:
netsh int ip reset
netsh winsock reset
netsh advfirewall reset
ipconfig /release *
ipconfig /renew *
komutlarını tek tek uygulayınız.
Hocam şimdi yaptım şu reset işlemlerini yeniden başlatıyorum yazarım sağol.
-
Combofix kaldirip yukaridakileri yaptim restart attim. Kablo modeminiz ile internet arasindaki baglanti kesildi diyor.
-
selam,
1- windowsun sorun çözücü aracı var ya hocam onu denedin mi? bazen ben de sorunu çözmediğmde o yapıyor (muhtemelen cache falan temizliyor ama onu da bir dene)
2- sistem geri yüklemesi yap, bildiğm kadarıyla combofix, geri yükleme noktası oluşturuyor
3- dns falan kullanma, modemde de dhpc de ip yi elle dağıt
4- 444 03 75 i ara onlar da bir reset atsınlar çünkü bazen net gelmediğinde onlar çözebiliyor (alakası görünmeyebilir ama son çare onu da ara)
5- hiç olmadı yeniden windows ku :))
yeniharman ın dediği gibi sfc işe yaramamışsa eksik dosyalar ile ilgilsi olmayabilir, yani combofix gerekli şeyleri silmişse sıkıntı çıkmış olabilir ama sfc genelde kontrol eder ve geri getirr..
-
Combofix geri yukleme noktasi olusturmus ama ben dun gece yaptim o iki saat oncesine olusturmus. Sorun devam ediyor. MH arayacagim simdi.
-
Serefsiz Comodo Allah belani versin senin. CIS kullaniyordum. Silmistim ama 3 DLL dosyasi vardi fakat program acilmiyordu. Ag bagdastirisinda Comodo Internet Firewall varmis. O engelliyormus. Onu sildim ve oldu.
-
bende combofix kullandım gayet iyi geldi pc ye hiç bir sorun yaşamadım . belki sistem dosyalarını yenilemen işe yarayabilir. ayrıca combofix sildiği veya karantinaya aldıgı belgeleri .txt yazısı olarak işlem bitince gösteriyor.
-
break bunu yazdı
Serefsiz Comodo Allah belani versin senin. CIS kullaniyordum. Silmistim ama 3 DLL dosyasi vardi fakat program acilmiyordu. Ag bagdastirisinda Comodo Internet Firewall varmis. O engelliyormus. Onu sildim ve oldu.
nedense hiç firewall aklıma gelmedi.. gerçi sen bizi yanlış yere odakladın.. combofix yapmış diye düşündük ama sorun farklıymış.. çözüldüğüne sevindim