.Com.Tr Domain Alırken ?
-
Bildiğiniz üzere marka tescil başvurusu yaptığımız zaman com.tr uzantısını alabiliyoruz.
Peki, yurtdışında var olan çok bir marka için .com.tr uzantısı boş olursa, aynı şekilde tescilleyip satın alabiliyormuyuz. ?
Domaini paylaşamıyorum malesef. Aldıktan sonra inş. :D
-
orn:
x elektrik firmasi var veya tescil ettireceksin
xelektric.com.tr yi alabiliyorsun ama xelectric.com.tr yi alamiyorsun.
marka tescili yaptirirken
x electric olarak tescil islemi baslatirsan xelectric.com.tr yi alabiliyorsun diye biliyorum
-
Çalıştığımız patent şirketine konuyla ilgili mail attım cevaba göre dönücem sana.Markayı tescil ettirebiliyorsan domaini alabilirsin heralde =)
-
underzero bunu yazdı
orn:
x elektrik firmasi var veya tescil ettireceksin
marka tescili yaptirirken
x electric olarak tescil islemi baslatirsan xelectric.com.tr yi alabiliyorsun diye biliyorum
comezlıgıde gıtmedı underamcanın hepmız comezız
-
tescil ettirebiliyosam alırım diye düşündüm bende, boşa para vermiyim diye bi sorayım dedim.
Onur öpüyorum seni haber bekliyorum :)
-
Hocam yenı konu acmak ıstemedm bende bı com.tr domaın almak ıstıyorum belge felan yok elımde sırket olmak sımdı uzun ıs marka tescili yapıp alma şansım varmı ve daha sonra domaının elımden gıtme olasılıgı nedır?
-
Ee hacilar benim bi musterim avukat adini tescilleti marka olarak ancak az once kontrol ettim bu domaini birisi kullaniyor. Bu is nasi oluyor
Yani bende avukat.ua var ve avukat.com.tr yide almak istiyorum nasil olcak
Dip not: .ua domainler sadece marka tescili ile alinabilmektedir.
-
underzero bunu yazdı
o nedemek yav
-
ayhun bunu yazdı
Ee hacilar benim bi musterim avukat adini tescilleti marka olarak ancak az once kontrol ettim bu domaini birisi kullaniyor. Bu is nasi oluyor
Yani bende avukat.ua var ve avukat.com.tr yide almak istiyorum nasil olcak
Dip not: .ua domainler sadece marka tescili ile alinabilmektedir.
isimsoyisim.com.tr yi bireysel olarak sadece tc kimlik ile alabilirsin.
boyle ise durum. gecmis olsun. alamazsiniz :)
boyle durumlarda ilk gelen alir com.tr bile olsa (:
misal turkiyede ahmet irmak isimli 4 kisi olsa. farkli sehirlerde yasayan.
birisi ahmetirmak.com.tr yi alsa. diger 3ü?
once davrancaktin derler (: -
ben şirketimiz için .com.tr uzantılı adresi aldım. şöyle ki önce alan adını sepetine ekleyip satın alıyorsun ve akabinde bu alan adını hesabında görüp üzerinde işlem yapabilmen için senden şirket evraklarından üzerinde aldığın adın geçtiği evrağı istiyorlar. mesela sen denemedeneme.com.tr almak istiyorsun. şirketin faaliyet belgesinde resmi ünvanınız içinde denemedeneme adının geçmesi gerekiyor.
iş bununla da bitmiyor. bana bunun dışında bir form göndediler. formda kısaca şu yazılı: "bu alan adını adı geçen şirket istediği zaman benden alabilir, onlar herhangi bir hak iddia ettiklerinde benim bir hakkım yoktur" gibi bir metin vardı. (tam aklımda değil şu an)
kısacası
1- alacağınız alan adı şirketin resmi ünvanında mutlaka olmalı. (sizden evrak isteyecekler)
2- alan adını size sizin değilde şirketin olacak şekilde imza karşılığı veriyorlar.