folder Tahribat.com Forumları
linefolder Skype - Mirc - Irc - Icq - Mail Güvenliği
linefolder Conference Room Pek Bilinmeyen Komutları

Conference Room Pek Bilinmeyen Komutları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gunduz
    Gunduz's avatar
    Erkek

Baya bi oldu neti birakali ama yinede arsivden felan pek kimsenin bilmedigi komutları paylasmak ıstedim sizlerle..

1.Oncelıkle Sunu yazmak ıstıyorum #A  kanalında yazılanları #B Kanalına Yonlendirme komutu  ;

/mode #A +mM #B   -- Oncelıkle bu komutu yapıyoruz sonrada  -- /mode #B +M #A   -- Her 2 oda da Op (@)Olmanız gerekmektedir , Services , veya administratör'seniz /mode yerlerine /samode kullanıp yapabilirsiniz.

2.memoserv de klasör acmak icin /ms create yeniklasor  acıklama 

3. hangi memo klasöründe kac memo var ve memo klasör isimlerini veriri .. /msg memoserv stat 

4.bir kanalda Tahribat@ identli girisleri kapatmak icin . /mode #kanal +b *!Tahribat@*

5.İstiyorum ki kanalıma 3 harfli nickler girmesin bu ? lerine gore 4 5 6 da olabilir /cs akick #kanal add ???*!*@*  Sebep   , Gecici olarak ban atmak ıstıyorsan   /mode #kanal +b  ???*!*@*   yapabiliriz.

6.bir kanalın suana kadar ulastıgı max kullanıcı sayısı ogrenmek ıcın /prop peakusers #kanal , yaparak ögrenebiliriz.

7.sürekli odalarda size voice yazılıyorsa ve bundan rahatsız oluyorsanız /ns set authorize chanlists on   yaparak kapatabilirsiniz biri eklediginde de Memoserv gibi  nick sifrenizi girdiginizde uyarı gelir. /ns auth accept 1 gibi kabul edebilirsiniz.  

bunun kapatilisida /ns set authorize chanlists off ,  dir.

8.services adminsiniz , bir kisinin nickine drop atmadan butun odalardaki yetklerini tek komutla /ns access wipe nick   silebilirsiniz 

yanliz ns wipe flaginzin acık olmasi gerekmektedir.

9. Şuanda artık cr serverlin cogu mirc girisine kapatıyor fakat bir cok SRA yani server adminlerimiz panelden ident acıp kapatıyor

/as client ident-başlığı add :İdent için başlık açarsınız

Örn: /as client deneme add :Tarikat adında başlık açtık

/as client identd-adı mask add Tahribat@* :Tarikat başlığı altında identide açtık

/as client ident-adı set password şifre :idente şifre koyar

/as client ident-adı set mode +inex :deneme identine mode ekler   >>> buraya mesela +inex in yanina +q +w felan koyarsanız o ident uzerınden girenler otomotik olarak o modları alır.

/as client ident-adı set limit limit-sayısı :idente limit koyar

/as client identd-adı enable :identi aktif hale getirir. 

bu identide bu sekilde silebilirsiniz , /as client ident-adı del :identi siler

10.bi serverde bi email uzerınde kac tane nick sifrelenmis   , /ns list e-mail Tahribat*@*   seklinde yaparak ogrenebilirsiniz  Tahribat@mynet.com tahribat@tahribat.com farketmez *@* attıgımızdan dolayı , her turlusunu gosterir ..

ve son olarakta Server root adminlerinin bir cogunun sıkıntı çektigi bir konu

bir services adminine veyahut IRC operatorun'e flag eklicek

flag kodlarını pek bilinmez onlarda ,

Npasswd : bi admine ekledigin zaman bu flag'i , userlerin nick sifrelerini degistirebilir komutu da /ns setpass nick yenisifresi
    ndrop:  Bi admine verdigin zaman nicke drop atabilir /ns drop nick seklinde..
    nwipe: pek bilinmez ama gerekli oldugunu dusundugum flagdır nicke drop atmadan nickin yetkilerini silebilirsiniz yukarıda komutunu yazdım
    cpasswd:  C passwd yani Channel passwd  kanal şifresini degiştirme flagidir . /cs setpass #kanal yenisifre
    cdrop : c drop aynı sekilde kanal droplaya bilme flagidir /cs drop #kanal
    cwipe : bir kanalın aop sop uop akicklistesine bir kerede wipe atmasidir   : /cs wipe #kanal
    cclose : c close kanal kapatma flaginin verilmesiidir pek kullanılmaz sadece CSOp lara verilir  : /cs close #kanal .
    massdeop :  bir kerede kanaldaki opların hepsini operserv tarafından deop eder 
    masskick: bir kerede butun herkesi Operserv tarafindan kickler
    akill : user idine akill ekleme /os akill add *@ip  sebep  süre / süre yerine PERM yazarsan sınırsız atilir
    akillwipe:  bütyün akill listesindeki akilleri siler  /os akill wipe
    sqline : sqline nick yasaklama anlamındadır qline disindadır  /os sqline add nick  sebep    nick yerine *Tahribat* yazarsanız _tahribat_ _tahribat2_ felan alamaz * attıgımız zaman
    Trigger: belkide unitedchat , webmaster ve de yudum nette iNKa/Selcuk ve Hatay/Gürkan  disinda cok az nadir kullanılan bir şeydir Bazen iplerde Cloneuyarısı verir 10 tane bi ipten girince bu trigger flagını opere verirseniz o ipe trigger ekler uyarı vermez kullanımıda /os trigger add ipintamamı  25  Sebebi

Not: bi yerden kopy etmedim belgelerde cogu vardi acıklamarıyla yazdım , Umarım kopy etmiş demessiniz Kolay gelsin. 
Toplam Hit: 13882 Toplam Mesaj: 1