folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Construct 2 Alınır Mı?

Construct 2 Alınır Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. kendimce hobi amaçlı ufak tefek işler yapıyorum. programlama konusunda çok iyi değilim o yüzden "Construct 2" gibi "Scratch" tarzı sürükle bırak kod blokları kullanarak eğleniyorum. Construct 2 ile ilgili zamanında bir eğitim izlemiştim. Birçok konuda çok basit ve anlaşılır bir program, birçok şey sürükle bırak ile oluyor, multiplayer özelliği de.. Fakat multiplayer özelliği için satın almam gerekiyor. sizce satın alayım mı? öneriniz var mı? satın alırsam satın alma nedenim multiplayer özelliği, kolayca tüm platformlara uygun çıktı alabilmem ve kodlama kolaylığı.. multiplayer oyun yapmanın başka yolunu öğrenebilirsem deneyebilirim sanırım bu programın kullandığı yöntem WebRTC imiş. eski zamanlardaki host, join tarzı multiplayerlar gibi sanırım. lag olunca hosta hayırdır bir şeyler mi indiriyorsun arkada dediğimiz zamanlardan sanırım. haliyle hosta bağlı performans sıkıntısı olabilir gibi.. sizin öneriniz var mı? multiplayer işler için ne imkanlarımız var hangileri ne tür uygulamalar için uygun? nasıl yapılır?

benim construct 2 ile ilgili en iyi bilgiye sahip olduğum kursun bahsettiğim multiplayer kısmı: https://channel9.msdn.com/Series/Construct-2-Advanced-Game-Development/03?term=Construct%202&lang-en=true#time=16m42s sağ olsunlar sayelerinde multiplayer'ın 3 aşağı 5 yukarı genel mantığını da kavradım...

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    kofcu bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar. kendimce hobi amaçlı ufak tefek işler yapıyorum. programlama konusunda çok iyi değilim o yüzden "Construct 2" gibi "Scratch" tarzı sürükle bırak kod blokları kullanarak eğleniyorum. Construct 2 ile ilgili zamanında bir eğitim izlemiştim. Birçok konuda çok basit ve anlaşılır bir program, birçok şey sürükle bırak ile oluyor, multiplayer özelliği de.. Fakat multiplayer özelliği için satın almam gerekiyor. sizce satın alayım mı? öneriniz var mı? satın alırsam satın alma nedenim multiplayer özelliği, kolayca tüm platformlara uygun çıktı alabilmem ve kodlama kolaylığı.. multiplayer oyun yapmanın başka yolunu öğrenebilirsem deneyebilirim sanırım bu programın kullandığı yöntem WebRTC imiş. eski zamanlardaki host, join tarzı multiplayerlar gibi sanırım. lag olunca hosta hayırdır bir şeyler mi indiriyorsun arkada dediğimiz zamanlardan sanırım. haliyle hosta bağlı performans sıkıntısı olabilir gibi.. sizin öneriniz var mı? multiplayer işler için ne imkanlarımız var hangileri ne tür uygulamalar için uygun? nasıl yapılır?

benim construct 2 ile ilgili en iyi bilgiye sahip olduğum kursun bahsettiğim multiplayer kısmı: https://channel9.msdn.com/Series/Construct-2-Advanced-Game-Development/03?term=Construct%202&lang-en=true#time=16m42s sağ olsunlar sayelerinde multiplayer'ın 3 aşağı 5 yukarı genel mantığını da kavradım...

Host fix bir sunucu olursa sikinti olmaz gibi?

1 hostta yalanci hostlar room acar...

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

üzerinde uğraşıyorsan al gitsin hocam düşünme.

WebRTC yeni ve güzel bir teknoloji. medium da bunun hakkında Türkçe makale bulabilirsin.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Ben construct 3'u aldim, aldigimda 2 oyun gelistirip biraktim ama cok tatli uygulamalar yapilabilir, tavsiye ederim. Gunluk hayattaki bazi kosusturmacalari halledince devam edecegim.

Soruya gelince basit bir oyun yapacaksan alinir, yoksa mobilde performans konusunda sikinti yasayabilirsin.

vatandaşa kafam girsin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek
    telekom bunu yazdı

Ben construct 3'u aldim, aldigimda 2 oyun gelistirip biraktim ama cok tatli uygulamalar yapilabilir, tavsiye ederim. Gunluk hayattaki bazi kosusturmacalari halledince devam edecegim.

Soruya gelince basit bir oyun yapacaksan alinir, yoksa mobilde performans konusunda sikinti yasayabilirsin.

3 aylık ödeme 2 tek ödeme. 2 almanın en mantıklı yanı bu 3 aylık 50 lira 2 tek ödeme 1000 lira. Gerçi böyle söyleyince al işte bi aylık ne işin varsa gör dedim içimden. Ama lisans konuları falan nasıl öyle bir şey yapabiliyor muyuz? Okuyarak öğrenebilirim tabi ama sormak daha kolay :) mesela ben yaptığım oyunu GPL lisanslamak istesem mantıken satmış olmuyorum o zaman business almasam oluyor mu? Ama onun için önce construct ile yapılmış oyun GPL e uyuyor mu ona bakmam lazım tabiki :)

ben de sevgiden yanayım...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

3'u ogretmen olarak yillik aldim, 100-150 arasi bir ucrete gelmisti. Onaylamam icin herhangi bir talepte de bulunmamislardi. 2'yi kullanmadim ama 3'te derleme vs. herhangi bir seyle ugrasmiyorsun; sadece hangi platforma gore export etmek istiyorsan onu seciyorsun, tarayici uzerinden epey iyi calisiyor (dandik bir laptopum olmasina ragmen), dosyalari cloud'ta sakliyorum, benim icin epey kolaylik olmustu.

Kendinde bahsetmissin 2'nin fiyati epey fazla, ben olsam 3 alirdim, ardindan durum degerlendirmesi yapip ona gore karar verirdim. İstersen benim 3 hesabini paylasayim kullan - dene, export et, kafana gore takil. ;) lisans konusunu vakti zamaninda arastirmistim; isin icinde javascript olunca isler bir tuhaflasiyordu, daha yetkin biri yazarsa ben de ogrenmek isterim.

vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 1291 Toplam Mesaj: 6
oyun multiplayer construct