Corelde Çizim İçin Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    arkadaşlar model gemi yapacağım ama bulduğum planda jpeg formatında. bunu lazer kesım ıcın dwg vb bıgı corelde çizmem lazım ama corel bılgım yok. Jpegleri uploadlasam corele aktarabıecek arkadaslar var mı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Corel üzerinde çizim yapmak için corel içerisine plan olarak çizilecek resmin uzantısı .bmp olmalıdır. Jpeg uzantılı dosyanızı .bmp formatına çevirirseniz corel içine atıp kullanabilirsiniz. Tabi resmi sürükleyip içine atmak yerine "Import" kısmından yapmanızı tavsiye ederim. Jpeg uzantılı dosyanızı paint kullarak bile .bmp şekline çevirebilirsiniz. Resim çok bozmaz ise deneyin isterseniz. Bittikten sonra çiziminizi kaydederken de ister orjinal corel formatında, isterseniz de autocad (.dwg) formatında veya başka formatlarda da kaydedebilirsiniz. Kolay gelsin.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Corele arkadaşın dediği gibi dosyayı import edin

Sonra resmi çıktı alacağınız boyuta getirmek için ( oran orantı bozuk olabiliyor bazen ) resmmin üzerine bir kere tıklatttıktan sonra köşelerden çekerek büyütün ya da küçültün

kesim çizgilerinin üzerinden corelin çizim araclarıyla geçin ( sol tarafta toollardan birinde birşeyin altında ok ucu şeklinde bezier çıkar** önce bir nokta sonra diğer noktada tıkalrsanız çizgi bırakmadan sürüklerseniz elastik eğri çizer**  )

sonra alttaki resmi silin.

sonra çizimi pencereyle seçin

export edin dxf ya da dwg olarak.. EXport ederken de seçilenleri export eti seçin

Eper bulabilirseniz bmp to dwg xf gibi basit uygulamalar da vardır.. daha pratik olabilir belki..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zorladım ama beni bayağı uğraştıracağa benziyor en iyisi corel çizim yapan biyere gitmek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1551&bih=783&q=jpg+2+dxf&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&fp=1&cad=b

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 1700 Toplam Mesaj: 5