Corelde Çizim İçin Yardım
-
arkadaşlar model gemi yapacağım ama bulduğum planda jpeg formatında. bunu lazer kesım ıcın dwg vb bıgı corelde çizmem lazım ama corel bılgım yok. Jpegleri uploadlasam corele aktarabıecek arkadaslar var mı?
-
Corel üzerinde çizim yapmak için corel içerisine plan olarak çizilecek resmin uzantısı .bmp olmalıdır. Jpeg uzantılı dosyanızı .bmp formatına çevirirseniz corel içine atıp kullanabilirsiniz. Tabi resmi sürükleyip içine atmak yerine "Import" kısmından yapmanızı tavsiye ederim. Jpeg uzantılı dosyanızı paint kullarak bile .bmp şekline çevirebilirsiniz. Resim çok bozmaz ise deneyin isterseniz. Bittikten sonra çiziminizi kaydederken de ister orjinal corel formatında, isterseniz de autocad (.dwg) formatında veya başka formatlarda da kaydedebilirsiniz. Kolay gelsin.
-
Corele arkadaşın dediği gibi dosyayı import edin
Sonra resmi çıktı alacağınız boyuta getirmek için ( oran orantı bozuk olabiliyor bazen ) resmmin üzerine bir kere tıklatttıktan sonra köşelerden çekerek büyütün ya da küçültün
kesim çizgilerinin üzerinden corelin çizim araclarıyla geçin ( sol tarafta toollardan birinde birşeyin altında ok ucu şeklinde bezier çıkar** önce bir nokta sonra diğer noktada tıkalrsanız çizgi bırakmadan sürüklerseniz elastik eğri çizer** )
sonra alttaki resmi silin.
sonra çizimi pencereyle seçin
export edin dxf ya da dwg olarak.. EXport ederken de seçilenleri export eti seçin
Eper bulabilirseniz bmp to dwg xf gibi basit uygulamalar da vardır.. daha pratik olabilir belki..
-
zorladım ama beni bayağı uğraştıracağa benziyor en iyisi corel çizim yapan biyere gitmek
-
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1551&bih=783&q=jpg+2+dxf&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&fp=1&cad=b