folder Tahribat.com Forumları
linefolder Oyunlar
linefolder Counter Strike Ve Halflife Yardım!



Counter Strike Ve Halflife Yardım!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OwerDosE
    OwerDosE's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2004
    Erkek
    1-2 gündür CS ile sorunum vardı. BNilgisayarı bile bilmem kaç kere formatladım sorunun kaynağını bulamayınca. Ama en son karşılaştığım problem beni delirtiyor. AYrdımcı olursanız sevinirim. CS"yi açtığımda mouse salak salak hareket ediyor. İStediğim yere gitmiyor, tam bi tuşa tıklarken başka bi yere basıyor, imleç atlamalar yapıyor. Oyundan çıkınca ise hiç bir problem yok... Çıldırıcam ulan! Sarhoş falanda diilim mına koyem!! Noluos?? Bi yardım edin. bişiiler sölein çözüm bulmamla ilgili.

    -Senin baban nerde? Yoksa sen piç misin? -Nıhayır! Nıhayır! Babam var benim!! -Hani nerde o zaman? Piçsin işte! PİİÇ PİİÇ!!!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackerboyz
    hackerboyz's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2004
    Erkek
    sil yeniden yükle bir de sensitivy ayarlarını kontrol et + mousein da da problem olabilir dicen sadece cs"de oluyo bu da cs biraz hassas ayar bi mouse"unu topluysa sil

    Lycos'tan nefret ediyorum....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darknes
    darknes's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ocak/2004
    Erkek
    sanırım kurulumunda hata yapmıssınızdır.iyi kurulumda bu hatayı yasmazsın aynı olay benimde basıma geldi Kurulum:

    Half - Life ve modlarının kurulumu oldukça kolay olmasına rağmen bazen tuhaf sorunlar çıkabiliyor. Baştan uyarayım, Half - Life"ın Blue Shift veya Opposing Force olmaması gerekiyor. Yani modları kuracağınız Half - Life ilk çıkan temiz bir HL olmalı.

    Half - Life yaklaşık olarak 400 MB yer istiyor. Tabii bu değer siz yamaları ve modları yükledikçe artacaktır. Half - Life"ın son sürümü, Counter-Strike ve Day Of Defeat modları ile yaklaşık olarak 750 MB yer kaplıyor, bunu da hemen söylemekte yarar var.

    Half - Life"ı yüklerken sisteminizde ufak bir test yapılacaktır. Bundan sonra bir çeşit alarm sesini duyacaksınız, bunu da "yes" deyip atlattıktan sonra yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme bittikten sonra “Register Now” gibi bir seçenek çıkarsa kesinlikle “Register Later” seçeneğini seçin. Bundan sonra DirectX yükleyip yüklememe seçeneği gelir. Sisteminizde DirectX 7"den yukarı bir sürüm bulunuyorsa yükleme yapmayın. En son ekranda “Launch Half – Life” seçeneğini kaldırıp setup"ı bitirin.

    Half – Life’ı ilk kez çalıştıracağınız zaman sizden bir cd-key isteyecektir. Bunu kutunun arkasında bulabilirsiniz.

    Half – Life yamalarında şu an son sürüm numarası 1.1.0.8’dir fakat bu yazı yazılırken Türkiye’de ki bir çok server hala 1.1.0.7 sürüm numaralı server kullanmaktadır. Bu yüzden yükleyeceğiniz yamayı iyi seçmeniz gerekir çünkü yüksek sürümden tekrar alt sürüme geçemiyorsunuz. Yamaların dosya isimleri “hl1107.exe” gibi ise bu yamayı herhangi bir HL sürümüne uygulayabilirsiniz (1108 sürümüne uygulayamazsanız!!!). Eğer dosya ismi “11071108.exe” gibi ise bu yama sadece HL 1107 sürümünün üzerine uygulanabilir demektir. Burada rakamlar değişebilir bunu belirtelim.



    Peki siz Half – Life’ın hangi sürümüne sahip olduğunuzu nereden öğreneceksiniz? Half – Life’ın ana mönüsünün sol alt köşesinde (Modların ekranlarında da aynı yerde görülebilir) size hangi HL sürümüne sahip olduğunuzu gösteren bir yazı vardır. Örneğin “v43/1.1.0.7” yazısında “1.1.0.7” sizin sahip olduğunuz sürüm numarasıdır.

    Yama işlemi bittikten sonra size bazı kısa yolları yaratmak ister misiniz diye sorulacaktır. Bunlardan ilki “DeathMatch Classic” modunun, diğeri ise “Team Fortress Classic” için kısa yollar yaratır. İsteğinize göre bunları değiştirebilir ve bu kurulumu sonlandırabilirsiniz.

    Modların kurulumu da yamalarınki gibidir. Orda da size yamaların kuruluşundaki gibi bir ekran çıkacaktır. Burada önemli olan size Half – Life’ın yeri sorulduğu sırada bunun doğruluğunu kontrol etmektir. Gene kurulumun sonunda size modun kısa yollarını yaratmak isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Bu da her zamanki gibi sizin seçiminize kalmıştır.

    Modların dosya isimleri de yamalarınki gibidir, örnek olarak Counter – Strike"tan örnek verirsek “csv13.exe” dosyası tamamen Counter- Strike 1.3’ü içerir ve bu sürümü herhangi bir Counter – Strike sürümü üzerine yükleyebilirsiniz. Dosya ismi “csv1113.exe” gibi olursa bu sadece CS 1.1 üzerine yüklenebilir demektir.

    Genel birkaç uyarı olarak şunları söyleyebilirim: İlk önce yamaların kurulması daha iyi olur. Ayrıca yamalarda bir sürümden diğer sürüme geçirirken eğer tam yükseltme yamasını kullanmıyorsanız(“hl1107.exe” gibi) bir önceki güncellemenin sorunsuz bir şekilde kurulduğuna emin olun. Bazen bu güncellemeler sırasında özelliklede tam sürüm kullanmıyorsanız ve sadece versiyon yükselten sürümü yükleyecekseniz (“11071108.exe” kullanırken ki gibi) hata olarak size herhangi bir dosya için “could not open” hatası verirse bir önceki tam güncellemeyi tekrar kurup sonra bu küçük yamaları çalıştırın bu sorunu büyük ihtimal çözecektir.

    HİLE İLE İŞ YAPAN,MİNNET İÇİN CAN VERİR.NAMUSA HÜRMET EDEN,NESLİNE ŞEREF VERİR...
Toplam Hit: 2424 Toplam Mesaj: 3