[Çözüldü] Telefon Rootlu İken Screen Mirroring(All Share Cast) Kullanma Sorunu
-
Telefonum Note 2
Android Sürümü 4.3 (sammobile versiyon)
Bir zamanlar telefonum rootluydu ve mutluydum. Titanium Backup, NTFS, Multi Windows Manager gibi olmazsa olmaz programları güzel bir şekilde kullanırdım. Ancak telefonun güzel bir özelliği olan All Share Cast-Screen Mirrioring özelliğini rootlu iken kullanamıyordum. Telefondan görüntüyü projeksiyon cihazına aktarmam gerekiyordu. Bu sorun için araştırmadığım yer kalmamıştı. Ancak sorunun çözümü ne yazık ki yoktu. Bu nedenle telefonumdaki root tan vazgeçmiştim (evlat acısı gibi :)) Gel gelelim xda-developers.com daki 4shared adlı arkadaş sorunu çözmüş. Denedim çalışıyor. Ne diyeyim Allah Razı olsun.
Nasıl yapılacağı ile ilgili link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2542509
İlk olarak telefonumuz normal bir şekilde rootluyoruz. (bu arada android 4.3 ile gelen KNOX ilk başta supersu çalışmasını engelledi. Ancak supersu sürümünü yükseltince sorun bitti)
root explorer programı ile system/lib klasörü altına indrirmiş olduğumuz libWFD_ENGINE.so dosyasını yapıştırıyoruz.
Daha sonra libWFD_ENGINE.so dosyasının okuma yazma ayarlarını rw-r-r yapıyoruz.Telefonu yeniden başlatıyoruz. Bu kadar.
-
Root atınca gidiyormuymuş o özellik. Nasıl iş o ya. kaynak koda root detection tarzı birşey mi yerleştiriyorlar licence check vari :/
helal olsun ayrıca adama, muht. kapalı kaynak kodludur o iyi uğraşmış. Bizde de HDMI çalışmıyor 4.4.2 geldi ama :) Motorla Razr xt910