Çözülmüş Et Ne Kadar Sürede Tüketilmeli
-
Selam arkadaşlar,
salı günü arkadaşın evine geldim, yanımda dondurulmuş et vardı, ve normal buzdolabına koyduk, 4-5 derece aralığındaymış bugün cuma günü, eti yapayım dedim, koku falan yok ama ne bileyim bi tuhaf geldi gözüme.. kız arkadaş pişir bir şey olmaz diyor ama ben tedirginim... atmak mantıklı geliyor ama emin olamadım? var mı bilgisi olan?
-
Dostum et eğer uygun şartlar altında kesilmiş ve kontamine olmamışsa buz dolabında saklayarak 3-4 günde tüketebilirsin. İlk dediklerim önem teşkil eder.
-
turk marketinden aldik hocam, helal damgasi var, ama sanirim etler almanyadan ya da fransadan kesiliyor, cunku isvirede helal kesim yapmak yasak bildigim kadariyla, o yuzden nasil sartlarda gelmis et bilmiyorum, tek bilgim bu sekilde
-
domuz eti ise dayanma süresi biraz daha fazla oluyor
-
Avrupa'da kesim yüksek standartta yapılır. Tek korkacağın yer türk marketi. :D
-
Bisey olacagini sanmiyorum hocam. Yalniz geri dondurmayin buzluga atip acayip bakteri uretiyomus.
-
şüpheleniyorsan at gitsin 50 lira için sakata gelme
-
Çöp hocam et 3-4 derece sıcaklıkta saklanmaz ancak bekletilir bi süre o bakterilenme yapmıştır zaten
-
önce kıza yedir bişey olmazsa sen ye hocam, :D kız demiş zaten bişey olmaz diye müritler önemli
koku yoksa bence sıkıntı olmaz hocam adamlar 8 de et reyonuna koyuyorlar saat 10 da geri alıyorlarsa alıyorlar bişey olmuyor...
-
pek bi sorun yok gibi gorunuyor :) eti dogradik yikadik ve simdi kaynatiyoruz, sanirim bakteriler olur bu sekilde daha sonra kizartirip yemek yapariz :) baktik kotu kokuyor pisince yemeyiz. bana kalsa atacaktim da kiz istemedi atmami.. bakalim bir sey olursa yazarim artik :)
tesekkurler cevaplar icin
unbalanced tarafından 23/Eki/15 19:57 tarihinde düzenlenmiştir -
Kalir hic birsey de olmaz rahat rahat ye. 5 derecenin altinda bakteri uremez.