Çözünürlük Sorunu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BurakMakar
    BurakMakar's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2011
    Erkek

    Merhaba,

    macbook'um almanya da hava alanında çalındı ve yanında tüm datalarım kredi kartlarım gitti tam 2 haftadır bunlarla uğraşıyorum. birde bunlar yetmezmiş gibi yeni aldığım pc de çok sinir bozucu bir sorun ile karşı karşıyayım.

    sorunu iki açıdan ele alabiliriz,

    öncelikle aldığım notebook asus ux303l marka model. ekran kartı geforce 840m.

    makina normal ekranda bana güzel görünü veriyor ancak bilgisayarım>yönet bölümünde inanılmaz boğuk bir görüntü veriyor. aynı şekilde firefox açınca ayna gibi bir görüntü verirken farklı bölgelerde boğuk ve bulanık bir görüntü veriyor.

    üst tarafta notebook'a herhangi bir ekstra ekran takmadan yaptığım çalışmalarda gördüğüm sorunları yazdım.

    diğer konu,

    ofiste asus pb298 monitör kullanıyorum ve berbat laptopları bile bu monitöre bağladığım zaman excel açınca %100 yakınlaşma da ekranda 4-5 sayfa oluşuyor. ancak benim  asus'um ekranda 2 tane sayfa gösteriyor. aynı şekilde yönet'e filan girince de ekranda ki bulanıklık devam ediyor. ancak bulanık derken mesela yönet ekranı ortada küçük bulanık duruyor, arka tarafta ise masaüstü gözüküyor, masaüstü yine ayna gibi..

    bu arada farklı bir durumda var, mesela uzak masaüstü ile monitör takılı iken server'a bağlandığım zaman ve excel dosyası açtığım zaman aynı pc aynı monitör istediğim görüntüyü verebiliyor ancak uzak masaüstü bağlantısında..

    forum'a konu açmadan ekran kartını ve onboard ekran kartını bin kere silip tekrar yükledim. bin tane farklı noktadan driver indirdim ve tek tek denedim. aynı şekilde farklı driver programları ile yüklemeler yaptım ancak sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini bilemiyorum. inanılmaz derece sinir bozucu bir durum, az çok beni anlıyorsunuzdur.

    herkese iyi akşamlar.

Toplam Hit: 702 Toplam Mesaj: 1
asus asus ux303l