CPU Aşımı
-
Selam... Arkadaşlar sitem Wordpress ve 1 yılı aşkındır aynı tema duruyor sitede hiç bir şey yoktu bu ara cpu aşımı olmaya başladı? ve sürekli oluyor, işe yaramaz eklentileri pasifleştirdim, girişte gereksiz resim vs.. kaldırdım ama sürekli cpu aşımı yaşıyorum host oto olarak suspend atıyor, host firması açıyor, düzeltin diyorlar, 3-5 gün sonra yine cpu aşıyor, bu ara ziyaretci sayım yükseldi ve bir konuya yorumlar çoğaldı bunlar cpu yu etkiler mi ? yad hostummu çok dandik ?
-
Wordpress oyle cok sorun yaratmaz. Yada ben hıc yaşamadım. Hosting dandik olma olasılığı yüzde kaç ?
-
bilemiyorum hocam 1 yıl olalı 2-3 ay oldu yeni ödeme yaptım hiç sorun yaşamamıştım hostumda :S
-
wordpress üzerindeki arama özelliğini iptal et.
cloudflare kullan.
hocam olmazsa pm at beraber çözelim.
-
Chip bunu yazdı:
-----------------------------wordpress üzerindeki arama özelliğini iptal et.
cloudflare kullan.
hocam olmazsa pm at beraber çözelim.
-----------------------------hocam arama özelliği kullanılmasada cpu etkiler mi ?
-
kadirozdemir bunu yazdı:
-----------------------------Wordpress oyle cok sorun yaratmaz. Yada ben hıc yaşamadım. Hosting dandik olma olasılığı yüzde kaç ?
-----------------------------
wordpress mi sorun yaratmaz ? :D
bir kaç k hitle 8 çekirdek 16 gb ramli sunucuda %70 kaynak tükkettigimi biliyorum.
yüksek ihtimal temanda problem var. temanı optimize etmen sayfa başına sorgu sayısını azaltman gerekiyor. kullandığın eklentilerde önemlidir minimuma indirmeye çalış
ayrıca wp super cache veya w3total bilmemne eklentisi var. bu 2 cache eklentisinden birini kur. ayarlarını hallet. -
FCN bunu yazdı:
-----------------------------kadirozdemir bunu yazdı:
-----------------------------Wordpress oyle cok sorun yaratmaz. Yada ben hıc yaşamadım. Hosting dandik olma olasılığı yüzde kaç ?
-----------------------------
wordpress mi sorun yaratmaz ? :D
bir kaç k hitle 8 çekirdek 16 gb ramli sunucuda %70 kaynak tükkettigimi biliyorum.
yüksek ihtimal temanda problem var. temanı optimize etmen sayfa başına sorgu sayısını azaltman gerekiyor. kullandığın eklentilerde önemlidir minimuma indirmeye çalış
ayrıca wp super cache veya w3total bilmemne eklentisi var. bu 2 cache eklentisinden birini kur. ayarlarını hallet.
-----------------------------hepsini anladım da sorgu sayısını nereden azaltacağız onu bilmiyorum :)) ayrıca sitemde şuasn suspend li host firması hala cvp vermedi