folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Cpu Fan Ve Cpu OPT Fan PWM Girişleri Hakkında Yardım



Cpu Fan Ve Cpu OPT Fan PWM Girişleri Hakkında Yardım

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eraycnar
    eraycnar's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2015
    Erkek

    Hocalar merhaba , lepa aquachanger 240 sıvı soğutucu almış bulunmaktayım ve yakın zamanda elimde olacak lakin benim konu hakkında bilgi sahiplerinden yardım almam gerekiyor.

    Pompa 3 pinli ve radyatör fanları 4 pinli girişli olarak sitesinde gördüm. Araştırmalarım sonucu 4. pinin fanın anakarttan otomatik olarak ısıya göre devir kontrolü içinmiş.Araştırmalarımda genel olarak pompayı Cpu fan a takın gibi söylemlerle karşılaştım.İlk sorum eğer Cpu fana pompayı 3 pinli olarak takarsam 4. kontrol pini boşta olacağı için zaten devir kontrolü yapmayacak ve anakartta Cpu fan error gibi bi durum meydana gelebileceğini düşünüyorum sizce yanlışmıyım. Radyatör fanlarını Cpu fana taksam ve Cpu opt ye de pompayı taksam sorun olmaz gibime geliyor fakat bu seferde sorum şu olacak pompa sürekli maksimumda mı çalışacak ? Sizce pompa devrini anakarttan %50 %75 %100 gibi oynama yapmam gerekir mi ?

    Çözüm olarak PWM Y kablosu önerirseniz zaten 2 radytatör fanı olduğu için Y kablosunu radyatör fanları için kullanmam gerekecek. Lakin Y kablosunun bir ucuna radyatör fanın bir tanesine diğer ucuna pompayı bağlasam ve kabloyu Cpu fana takıp diğer radyatör fanını da Cpu opt ye bağlasam sizce fanlar ile pompa devrini sürekli anakart ısısına göre otomatik ayarlar mı? Sizce ne yapmalıyım ? Teşekkür ederim.

Toplam Hit: 1029 Toplam Mesaj: 1
sıvı soğutma 4pin/3pin anakarta monte