CPU Sıcaklığını Göremiyorum:(
-
Müridler OC olayına girecem fakat işlemci sıcaklığını göremiyorum. Everesti kurdum. İşe yaramadı. Sıcaklık gösteren bi kaç program kurdum, onlar da çalışmadı. HDD nin sıcaklığı dışında bi sıcaklık göremiyorum. Makine eski bir makine. Anakartı Gigabyte GA-8IR533. Bunun PLL sini nasıl bulabilirim. Ankart üzerinde yazmıyor.
OC u clockgen programıyla yapıcam fakat öncelikle şu sıcaklık olayını çözmem lazım :|
-
everest ultime kullan bende full vardı
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
everest ultime kullan bende full vardı
-----------------------------
yok hocam denedim o da olmadı.Bu arada PLL ye gerek kalmadı. Biostan veriyorum ayarı.
-
Bios dan nasıl veriyorsun o ayarı
-
Hocam bildiğin OC ayarları.Google'da aratırsan Overclock diye çıkar zilyon tane başlık.
-
Anakartinin yazilimi vardir onu kullan.
-
Everest göstermiyorki zaten.Bir kere gördüğümü hatırlamıyorum Everest yoluyla sıcaklığı.
SiSoft Sandra Lite Bunu kullan çok kaliteli,aynı zamanda benchmark programı..Yılların programıdır.
http://download.chip.eu/tr/SiSoft-Sandra-Lite-XI-2009-15.42-_60782.html
-
ZyreX bunu yazdı:
-----------------------------Everest göstermiyorki zaten.Bir kere gördüğümü hatırlamıyorum Everest yoluyla sıcaklığı.
SiSoft Sandra Lite Bunu kullan çok kaliteli,aynı zamanda benchmark programı..Yılların programıdır.
http://download.chip.eu/tr/SiSoft-Sandra-Lite-XI-2009-15.42-_60782.html
-----------------------------Hocam sen sensörleri açmıyor olabilirsin programdan. İşlemci,HDD ve anakart sıcaklıklarını izleyebilirsin bu programla. Ama bende bi sorun var çözemedim. Sanırım anakart driverinda sorun var. CD sini bulursam tekrar yüklemeyi deneyeceğim.
-
Anakartın tüm driverlerını yükledim yine HDD dışında bi sıcaklık göremiyoum. Format attıracak zorla bana. Biostan ayarı falan yok mu acabu bunun?
-
Hajı anlamadığım şey şu.Sana daha önce bir program linki verdim.Kullanmadın mı?Bana başka bişeyler anlatmışsın anlamadım seni :) Neyse kullan dediğim programı göreceksin Sıcaklığı..