Crea"Dan Alınan Pc Deki Donanım Sorunu
-
şimdi arkadaşlar komşu creadan bilgisayar almış pcde vista kurulu msı anakart var neyse.Oyunları çalıştırmıyo diye format atıp xp kurdum.Adamlar bilgisa-
yarın yanında ekstra bi drıver cdsi vermemiş.Bi tane dvd var içinde vista ve drıverlar var ekran kartı olarak bi on_board bide atı drıverı ama bunları kuramadım.
ses kartınında drıverı var ama oda vista için xp ses donanımında herhangi bi sorun görmüyo ama ses kartı kısmına girdiğimde hiç bir donanım yok.Bi sistem
ınfo programı yükledim ama hiçbir şekilde ne ekran kartının nede ses kartının marka ve modeli göremedim.Yani biraz karışık gibi acaba bunu nasıl çözerim
bi yardım etseniz.
-
windowsu kurmuşsun zaten yapacağın olay tüm donanım driverlerini tekrar yükleyeceksin ekran kartı ses kartı vs..
pc yi yeniden başlatacaksın aygıt yöneticisine girip bakacaksın donanımların yanında sarı bir soru işareti varmı
eğer varsa bazı driverler eksik yüklenmiş demektir kolay gelsin..
-
donanım üreticilerinin web sitelerinden windows xp için gerekli güncel driverları çekebilirsiniz : )
-
tecrübeyle sabit:
o sendeki driverların hepsi vistaya göre bu yüzden creanın sitesinden yada içindeki parçaların sitelerinden xp driverlarınıindir
-
takıldığım yer orası zaten kasayı açamadığım için donanımları bilmiyorum nvidia mı atı mi veya hangi modelleri ses kartının modeli ne bunları bilmiyorum.msı dan hani olur ya anakart cdsi utılıty şeklinde içinde hepsi olur ethernet falan öyle bişey varmı dedim ama yok.
Yani bu halde ekran ses ve diğer kartların marka ve modelini görebileceğim bi yazılım var mı?
-
anakartın marka modeline göre kardeş MSİ sitesinden xp ye uygun driverleri indireceksin :)
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadindex
buraya tıkla direk göreceksin kabak gibi ortada 2 seçenekli arama bölümü var mainboardı seç sonra işlemcini seç sonra marka modeli fln bul olmazsa direk modeli yaz altali arama labeline oradan arttır kardeş bulursun.
ayrıca xp ye göre driveri yoksa beni ekle daha başka bir kaç yol var driver yüklemek konusunda onun için yardımcı olabilirim.
-
kotayı da doldurdum drıverları indirirken 2 kere düşünüyom yoksa bütün donanım drıverlarının indirip tek tek denicem.Bi kaçtane buldum birazdan gidip denicem inşallah olur olmazsa narkozun kapısını çalarız napalım.