folder Tahribat.com Forumları
linefolder Sosyal Ağlar
linefolder Creative Commons - Youtube Telif ?



Creative Commons - Youtube Telif ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    Hocalar youtube kanalı açıyorum diğer herkes gibi. Anlatım ve açıklamaların arasına bazı youtuberların videolarından 2-3 sn kadar koymayı planlıyorum ama bu telif muhabbetiyle muhabbetiyle hiç uğraşmamak için direkt kanal sahiplerine yazıyorum. Geri dönüş yazanların videolarından koyacağım. Hatta reddit kullanıcılarının paylaştıkları fotolara bile izin istedim. :)

    Şu videodan  yaklaşık 5 sn kadar koyacağım ama kullanıcının mail adresi olmadığı için ona ulaşamıyorum. Açıklamalarda CC lisansı var. Youtube lisanslara baktığımda;

    "Orijinal videonuzu Creative Commons lisansıyla işaretlediğinizde YouTube topluluğunun tamamına videonuzu yeniden kullanma ve düzenleme hakkı tanımış olursunuz."

    diyor. Yani bu kullanıcının linkini vererek ve video oynarken youtube kullanıcı adını ekrana yazarak ben bunu kullanabilir miyim demek?


    ride or die..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    banneduser
    banneduser's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2013
    Erkek

    Hocalar bazı kullanıcılardan izin isteyince "Beni youtube creditlere ekle" diyor. Bu youtube'un bir özelliği imiş. Youtube Card gibi. Bunu eklemek yerine youtube card ları kullansam aynı şey mi olur? Yoksa elemanın demek istediği videoda olduğunu youtube'a bildirmek gibi birşey mi?

    Bu kısımda collaborator kısmına ekleme yapılması gerek galiba ama buraya ekleme yaparken bir sınır var mı? 

     


    ride or die..
Toplam Hit: 733 Toplam Mesaj: 2
youtube telif