Creative Ses Sistemi
-
Merhaba arkadaşlar,
Creative'in 5.1 3 çıkışlı ses sitemi var benim aldığım yeni anakartta tek çıkış var. kabloları birleştirme aparatı aldım. ancak win 8 de 5.1 ses tanımlamasını yapamıyorum. win 7 dede 4 tanesinden ses alabiliodum bu sorunu nasıl çözerim. ses kartı almadan iyi çalışmalar
-
gene creative in uygun ses kartları var 20 30 lira onlardan al bence. çünkü gerçek 5+1 ses alamassın bu şekilde. ha nasıl yapılır dersen ses kartının yada kullandığın medya oynatıcının ayarlarını bi kurcala derim.
-
5.1 ses alabilmek için zaten en az 3 çıkış gereklidir.
ön sağ-sol bir çıkış , arka sağ-sol bir çıkış ve subwoofer-orta bir çıkış olmak üzere 3 çıkıştan oluşur.
Anakartınızda muhtemelen 3 çıkış jack girişi vardır. Ses sisteminizde de aynı şekilde.
Creative'in arayüzünden çıkışı 5.1 seçip
Maviye - Arka sağ-solu
Yeşile - Ön sağ-solu
Pembeye - Subwoofer-orta şeklinde bağlarsanız 5.1 kullanabilirsiniz.
-
Dos_Attach bunu yazdı
gene creative in uygun ses kartları var 20 30 lira onlardan al bence. çünkü gerçek 5+1 ses alamassın bu şekilde. ha nasıl yapılır dersen ses kartının yada kullandığın medya oynatıcının ayarlarını bi kurcala derim.
ucuz ses kartları benim pc ye uymuyor takacak yer yok anakartta 3.0 express onlarda pahalı
-
BarisYigit bunu yazdı
5.1 ses alabilmek için zaten en az 3 çıkış gereklidir.
ön sağ-sol bir çıkış , arka sağ-sol bir çıkış ve subwoofer-orta bir çıkış olmak üzere 3 çıkıştan oluşur.
Anakartınızda muhtemelen 3 çıkış jack girişi vardır. Ses sisteminizde de aynı şekilde.
Creative'in arayüzünden çıkışı 5.1 seçip
Maviye - Arka sağ-solu
Yeşile - Ön sağ-solu
Pembeye - Subwoofer-orta şeklinde bağlarsanız 5.1 kullanabilirsiniz.
benim anakartta bi ışıklı ses çıkışı var
mikrofon girişi ve yeşil speaker çıkışı var hepsi bu
-
senin anakartta sanırım optik çıkış var. optik çıkışı analog çıkışa çeviren bir alet var:
http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php
not: anakartının modeli markası ne?
RockZs tarafından 25/Kas/12 13:10 tarihinde düzenlenmiştir -
dx.com da 2 dolara 5.1 usb ses kartı vardı ondan alabilirsin.