folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Cron Job İle Sadece Bir Klasörün Yedeğini Nasıl Alırım?

Cron Job İle Sadece Bir Klasörün Yedeğini Nasıl Alırım?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek
    İnternette sadece tüm sitenin yedeğinin alınmasını bulabildim(full backup) ama ben tüm siteyi değil sadece images klasörünün cron job ile yedeğinin alınmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim?  bu komutu bilen var mı?

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

exec hakkın varsa klasörü zipleyip bi maile gönder...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:
    -----------------------------

exec hakkın varsa klasörü zipleyip bi maile gönder...

-----------------------------

şu şekilde yedek alabiliyorum ama "full backup" alıyor

tar -cvvf /$HOME/html/yedek-adi.tgz .

ben sadece images'i bu şekilde komut kullanarak almam lazım, çünkü 1 gb'nin üstünde klasör, serverın otomatik alması gerekiyor ben alamıyorum bağlantım kesiliyor.

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

problemi çözdüm arkadaşlar, belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum

godaddy'de otomatik yedek almak için

cron manager'a giriyorsunuz

komple tüm sitenin yedeğini almak için yazacağınız komut şu

tar -cvvf /$HOME/html/yedek.tgz .

ama sadece bir klasörün yedeğini almak istersek

diyelim images klasörünün yedeğini almak istiyorum yazacağınız komut şu olacak.

tar -cvvf /$HOME/html/yedek.tgz /$HOME/html/images/

Toplam Hit: 894 Toplam Mesaj: 4