CRUD İşlemleri Nasıl Takip Edilir..
-
Selam Müridcanlar,
Herhangi bir database de trigger yazmadan tablosunun fieldına kaydın eklendiğini silindiğini yakalamam lazım. Bunun için change log, database refactoring gibi terimlere ulaştım lakin somut birşey bulamadım.
Bu iş için bir önerisi olan var mıdır?
-
Bildiğim kadarıyla yok. Ya db'ye işlem yaptığınız anda loglayacaksınız ya da hiçbir kaydı değiştirmeye, düzenlemeye izin vermeyip, satırları aktif-pasif işaretleyeceksiniz ve zaman damgası kullanacaksınız. Kısaca hep yeni kayıt girilecek.
-
Değişiklikler için ayrıca bir tablo yapabilirsin, zamandan da yakalarsın ama direk data değişince haber versin diyorsan o zaman trigger ile tetiklemen lazım ya da server tarafında kullandığın dile göre orada bir changelog tutarsın.
-
ozgunlu bunu yazdı
Değişiklikler için ayrıca bir tablo yapabilirsin, zamandan da yakalarsın ama direk data değişince haber versin diyorsan o zaman trigger ile tetiklemen lazım ya da server tarafında kullandığın dile göre orada bir changelog tutarsın.
@ozgunlu Hocam bu chance log dediğin şey nedir? Mesela biz .net kullanıyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz?
@YeniHarman hocam yeni bir uygulama değil biz insert etmiyoruz. hazır bir ERP var. Bu erp ile kullanıcılar işlerini görüyor db ye crud operasyonları gerçekleştiriliyor. O yüzden uygulama taraflı bir müdahalemiz söz konusu değil. Sadece oracle databasede herşeye yetkimiz var.
-
entity framework da tablo değiştiğinde tetiklenen bir event var hocam, ama hiç denedim.. araştırabilirsin bunu olmadı bakarım bir ara.. tabi aktif bir bağlantın olması lazım sürekli dinlemesi için..
ya da arada bir stored proc çağırıp baktıracaksın kayıt değişikliklerine..
edit: şimdi read olayını handle edeceğini sanmıyorum. biz firmada opentext in çözümlerini kullanıyoruz hocam, dm server var, onun kendi bir tool u var, log alıyor, ister okuma ister yazma ... her şeyin logunu alıyor. istiyorsan opentext in log alma olayına da bakabilirsin hangi mantıkla yapmışlar. istersen p.tesi sorarım firmadakilere, biliyorlardır
unbalanced tarafından 06/Kas/15 16:22 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdı
@YeniHarman hocam yeni bir uygulama değil biz insert etmiyoruz. hazır bir ERP var. Bu erp ile kullanıcılar işlerini görüyor db ye crud operasyonları gerçekleştiriliyor. O yüzden uygulama taraflı bir müdahalemiz söz konusu değil. Sadece oracle databasede herşeye yetkimiz var.
https://docs.oracle.com/cd/B19306_01/appdev.102/b14251/adfns_dcn.htm gibi bir olanak varmış. Çok araştırmadım fakat bu gibi durumlar için kullanılabilecek gibi duruyor. Arada açık bir bağlantı olsaydı proxy kullanılabilir diyecektim fakat oldukça zor gibi duruyor.
-
unbalanced bunu yazdı
entity framework da tablo değiştiğinde tetiklenen bir event var hocam, ama hiç denedim.. araştırabilirsin bunu olmadı bakarım bir ara.. tabi aktif bir bağlantın olması lazım sürekli dinlemesi için..
ya da arada bir stored proc çağırıp baktıracaksın kayıt değişikliklerine..
edit: şimdi read olayını handle edeceğini sanmıyorum. biz firmada opentext in çözümlerini kullanıyoruz hocam, dm server var, onun kendi bir tool u var, log alıyor, ister okuma ister yazma ... her şeyin logunu alıyor. istiyorsan opentext in log alma olayına da bakabilirsin hangi mantıkla yapmışlar. istersen p.tesi sorarım firmadakilere, biliyorlardır
@unbalanced hocam entityframework nasıl yapıyor bu işi?
@YeniHarman hocam açıkcası pek anlayamadım bu oracle dökümanınında ne yapmak istediğini..