CS 1.5"Te Harita Yapma Deneyimi Olan Arkadaşlar Var Mı?
-
Daha önce CS'de bölüm yapmış olan arkadaşlar.Nasıl yaptıklarını kullandıkları proları paylaşabilir mi?
-
Yapan birileri var mı ben de merak ettim :) Valve Hammer kullanılıyodu sanırım...
Bilmeyenler için zor iş...
-
Bende merak ettimde deneyimi olan arkadaşlardan bir kaç tiyo ile bişiler kurcalıym diyorum..
-
bi ara çok uğraştum küçük bi fy map yaptım ama oyun kabul etmedi ışık uzaya gitmicekmiymiş felan acaip şeyleri var
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=52913
bu konuda 1. adam narkozMRT dir
onun upload ettiği valve hammer programı vardı internetten arayıp bulun cs map yapma programıdır
eskiden günde bir sürü map yapardım sonra baktım cs öldü bıraktım combat armsa a geçtim =)
Herkes Counter-Strike bölümü yapacak. süper bir vide anlatımı ile garantili. videoyuizleyen herkes kesinlikle map yapacak seviyeye gelebilir.
hepinize kolay gelsin.
http://rapidshare.com/files/73563344/Valve_hammer_Full_narkozMRT.rar.html
şifresi(büyük küçük harf duyarlıdır):narkozMRT
içinde neler var:
1- Bölüm yapma Programımız.
2- Bölüm Yapma Programının ayarlarını gösteren resim
3- bsp uzantısına dönüştürecek komplike araçlarımız
4- video da anlattıgım 1 tane deneme Bölümümüz
5- narkozMRT nin şu ana kadar yapmış olduğu tüm maplar.
HEPİNİZE KOLAY GELSİN
iletişim:
-
Hammer tool kullanacaksınız. üst, yan ve 3d görünüşü vardır. ona göre kutu kutu çizimlerle harita oluşturulur. sky texturesi ile gök yüzü kutusu kaplanır çeşitli araçlar vardır kesme içini boşaltma vs gibi. Entitiy di sanırım tam hatırlamıyorum tetikleyiciler vardır bunlar ışıklar, terör-cs doğum yerleri, sesler,bomba veya rehine bölgeleri gibi bir çok çeşitli tetikleyicilerdir bunlar mutlaka kullanılır. Ayarları tam yaptığınız vakit harita çizmesi çok basittir ama karışık komplike haritalar çizerken en çok sinir eden olay LEAK hatasıdır ki bu da çizimlerin birbirini tamamlamaması uzay boşluğu kalması nedeniyledir.
harita yapmak istiyorsanız önce hammer kurun, nette aratıp ayarlarını yapın, texture grubu seçin ve çizim üzerine yoğunlaşın. çizim işleri bittiği zaman tetikleyicilerin ne işe yaradığını ve ayarlarını öğrenmeye çalışın yaklaşık 2-3 gün içinde çözersiniz. Kolay ve eğlencelidir. Daha önce böyle bir konu da vardı aratırsanız bulabilirsiniz. (PanxeR bulmuş bile :p)
-
İlgilenen arkadaşlara gerçekten çok teşekkürler.Anlattıklarınızı bi deniym
-
Müridler harita yapmanın daha ince ayrıntılarını bilen varsa anlatabilirmi mesela cam merdiven vb şeyler nasıl yapılıyo?
-
konuyla pek ilgisi yok ama ben de silahlar üstünde oynama yapabilen var mı diye soracaktım... ben mp5'e awp mermisi eklemek istedim çok uğraştım ama bi türlü olmadı... mümkün müdür bu?
-
faruk_sahin bunu yazdı:
-----------------------------
Müridler harita yapmanın daha ince ayrıntılarını bilen varsa anlatabilirmi mesela cam merdiven vb şeyler nasıl yapılıyo?
-----------------------------Cam yapmak için: Mesela pencerenin içine cam yapacaksın, çizeceğin küp için texturebrowserdan cam grafiğini seçeceksin. Sonra pencerenin içine cam yapmak istediğin kısma küpü çizeceksin. Ardından küpü sağ tıklayıp tie to entity diyeceksin. Çıkan menüde üst kısımda func_breakable'ı seçeceksin. oradaki gerekli ayarları yapınca (glass, saydamlık, parçacık) istediğin şekilde camın olacak.
Merdiven de buna benzer şekilde yapılır. önce duvara merdiveni çiziceksin normal. Sonra onun tam üstüne gelicek şekilde texturebrowserdeki en üstteki pembe halflife işaretli texture'i kullanıp bi prizma (merdiven) çiziceksin . Sonra bu çizdiğin pembe prizmayı sağ tıklayıp tie to entity diyeceksin. Çıkan menüden func_ladder'i seçtiğin zaman merdivenin hazırdır...
Umarım yararlı olur...
-
Sağolasın hacı..