Csharp Aygıt Bilgileri
-
merhaba c# ile broadcast'i pingleyip o an ağda olan tüm bilgisayarların isimlerini ve local iplerini alabiliyorum,peki bilgisayar'ın fiziksel bilgilerini de alabilir miyim ? Mac adresi,bilgisayarın markası,bilgisayarın modeli gibi ?
-
WMI ile yönetici hesabını kullanabileceğiniz sistemler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Aşağıda bir parçasını verdiğim vbs betiğini ağdaki bilgisayarların MAC adresini öğrenmek için kullanıyorum.
YeniHarman tarafından 29/Ağu/13 20:46 tarihinde düzenlenmiştirSub echoMAC(strComputer, strUName, strPassword, strIP)
On Error resume next
dim str : str = strComputer & " MAC adresleri" & vbCrLf
If strComputer <> "" Then
strInput = True
End if
Set objSWbemLocator = CreateObject("WbemScripting.SWbemLocator")
Set objWMIService = objSWbemLocator.ConnectServer(strComputer, "root\cimv2", strUName, strPassword)
objWMIService.Security_.impersonationlevel = 3
Set colItems = objWMIService.ExecQuery _
("Select * From Win32_NetworkAdapterConfiguration Where IPEnabled = True")
dim i : i = 1
If Err.Number <> 0 Then Hata
For Each objItem in colItems
str = str & vbCrLf & CStr(i) & ": " & vbTab & objItem.MACAddress
i = i + 1
Next
Wscript.Echo str
If Err.Number <> 0 Then Hata
exit sub
End Sub -
gelen broadcastlerin mac adresini alırsan mac adresinin ilk 3 octedi oui yani organization unit identifier dır.
oui search diye aratırsan internette database bulabilirsin, bununla ethernetin markasını öğrenebilirsin.
Onun haricinde windowsun kendi arasında haberleşmek için bircok protokolü var, örneğin ben media playerım, ben media centerım, ben gatewayim gibi, onları trace edip oradan birşey cıkartabilirsin ama onun haricinde username password olmadan yapılacak birşey yok.
-
Eğer ağdaki makineler Windows değil ya da siz sistem yöneticisi değilseniz, nmap gibi güvenlik araçları ile biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz:)
-
renegadealien bunu yazdı
gelen broadcastlerin mac adresini alırsan mac adresinin ilk 3 octedi oui yani organization unit identifier dır.
oui search diye aratırsan internette database bulabilirsin, bununla ethernetin markasını öğrenebilirsin.
Onun haricinde windowsun kendi arasında haberleşmek için bircok protokolü var, örneğin ben media playerım, ben media centerım, ben gatewayim gibi, onları trace edip oradan birşey cıkartabilirsin ama onun haricinde username password olmadan yapılacak birşey yok.
Bu bilgi gerçekten çok işime yaradı hocam çok sağolun :)
YeniHarman bunu yazdıEğer ağdaki makineler Windows değil ya da siz sistem yöneticisi değilseniz, nmap gibi güvenlik araçları ile biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz:)
Bu bilgi içinde teşekkür ederim backtrackte kullanıyorum kendilerini , csharpta da yapılabilir mi onları deniyorum :)
-
Konu üzerinden soru sormak olacak ancak aynı konu ile ilgili olduğundan forumda kalabalık olsun istemedim;
C#'ta ağdaki bağlı bilgisayarların isimlerini (yönetici hesabıyla) alabileceğimiz kod nasıldır. Örneğin uygulamayı ben admin hesabımdan açıyorum, (windows yönetici hesabıyla açık olan bilgisayar)
diğer kullanıcılar ise sınırlı kullanıcı ve user girişi yaparak programı çalıştırıyor. Programı çalıştıran kullanıcıları yani bilgisayar isimlerini vs. bilgilerini nasıl görebilirim?