Csharp Aygıt Bilgileri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek

merhaba c# ile broadcast'i pingleyip  o an ağda olan tüm bilgisayarların isimlerini ve local iplerini alabiliyorum,peki bilgisayar'ın fiziksel bilgilerini de alabilir miyim ? Mac adresi,bilgisayarın markası,bilgisayarın modeli gibi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

WMI ile yönetici hesabını kullanabileceğiniz sistemler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Aşağıda bir parçasını verdiğim vbs betiğini ağdaki bilgisayarların MAC adresini öğrenmek için kullanıyorum. 

Sub echoMAC(strComputer, strUName, strPassword, strIP)
    On Error resume next
    dim str : str = strComputer & " MAC adresleri" & vbCrLf
    If strComputer <> "" Then
    strInput = True
    End if
    Set objSWbemLocator = CreateObject("WbemScripting.SWbemLocator")
    Set objWMIService = objSWbemLocator.ConnectServer(strComputer, "root\cimv2", strUName, strPassword)
    objWMIService.Security_.impersonationlevel = 3
    Set colItems = objWMIService.ExecQuery _
    ("Select * From Win32_NetworkAdapterConfiguration Where IPEnabled = True")
    dim i : i = 1
    If Err.Number <> 0 Then Hata
    For Each objItem in colItems
    str = str & vbCrLf & CStr(i) & ": " & vbTab & objItem.MACAddress
    i = i + 1
    Next
    Wscript.Echo str
    If Err.Number <> 0 Then Hata
    exit sub
    End Sub
    YeniHarman tarafından 29/Ağu/13 20:46 tarihinde düzenlenmiştir

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

gelen broadcastlerin mac adresini alırsan mac adresinin ilk 3 octedi oui yani organization unit identifier dır.

oui search diye aratırsan internette database bulabilirsin, bununla ethernetin markasını öğrenebilirsin.

Onun haricinde windowsun kendi arasında haberleşmek için bircok protokolü var, örneğin ben media playerım, ben media centerım, ben gatewayim gibi, onları trace edip oradan birşey cıkartabilirsin ama onun haricinde username password olmadan yapılacak birşey yok.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Eğer ağdaki makineler Windows değil ya da siz sistem yöneticisi değilseniz, nmap gibi güvenlik araçları ile biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz:)

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erc
    erc's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

gelen broadcastlerin mac adresini alırsan mac adresinin ilk 3 octedi oui yani organization unit identifier dır.

oui search diye aratırsan internette database bulabilirsin, bununla ethernetin markasını öğrenebilirsin.

Onun haricinde windowsun kendi arasında haberleşmek için bircok protokolü var, örneğin ben media playerım, ben media centerım, ben gatewayim gibi, onları trace edip oradan birşey cıkartabilirsin ama onun haricinde username password olmadan yapılacak birşey yok.

Bu bilgi gerçekten çok işime yaradı hocam çok sağolun :)

YeniHarman bunu yazdı

Eğer ağdaki makineler Windows değil ya da siz sistem yöneticisi değilseniz, nmap gibi güvenlik araçları ile biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz:)

Bu bilgi içinde teşekkür ederim backtrackte kullanıyorum kendilerini , csharpta da yapılabilir mi onları deniyorum :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siplasplas
    siplasplas's avatar
    Erkek

Konu üzerinden soru sormak olacak ancak aynı konu ile ilgili olduğundan forumda kalabalık olsun istemedim;

C#'ta ağdaki bağlı bilgisayarların isimlerini (yönetici hesabıyla) alabileceğimiz kod nasıldır. Örneğin uygulamayı ben admin hesabımdan açıyorum, (windows yönetici hesabıyla açık olan bilgisayar)

diğer kullanıcılar ise sınırlı kullanıcı ve user girişi yaparak programı çalıştırıyor. Programı çalıştıran kullanıcıları yani bilgisayar isimlerini vs. bilgilerini nasıl görebilirim?

Toplam Hit: 1276 Toplam Mesaj: 6