Css İle Bu Divleri Nasıl Düzeltebilirim
-

resimdeki tanıtım yazan div i programlarımız yazan yerin yanına taşımak istiyorum nasıl yapmalıyım buyrun kodlar
---------CSS----------
@charset "utf-8"; #arkaplan { background-repeat:no-repeat; width:1100px; height:1179px; border:1px dashed #000; } #site_alan{ margin-left:148px; margin-top:100px; width:804px; height:1024px; border:1px dashed #000; border-radius:7px; } #header { width: 645px; height: 40px; border:1px dashed #000; margin-top:6px; margin-left:6px; padding-left:140px; border-radius:5px; padding-top:4px; } .butonlar { float:left; margin-left:10px; border-radius:5px; width:auto; height:auto; border:1px dashed #000; font-family:"Comic Sans MS", cursive; font-size:12px; background-color:#F00; } .butonlar:hover { font-size:12px; background-color:#00F; } #icerik { margin: 6px; width: 645px; height:auto; border:1px dashed #000; border-radius:5px; } .programlar { margin:6px; width:10px; height:auto; border:1px dashed #000; border-radius:5px; clear:both; } .tanitim { width:41px; height:auto; border:1px dashed #000; clear:both; }----------PHP-------------------
echo '
arkaplan
sitealan
header
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
İletişim
Referanslarımız
içerik
Programlarımız
TANITIM ALANI';
?> -
resim yok gibi?
-
gencbeyin bunu yazdı:
-----------------------------resim yok gibi?
-----------------------------upload yaparken sorun oldu gelecek hemen
-
tanıtım float:left
açıklama float:left
desen yeter yada ikisini tek bir div içine alıp yap -
<head> <style> @charset "utf-8"; #arkaplan { background-repeat:no-repeat; width:1100px; height:1179px; border:1px dashed #000; } #site_alan{ margin-left:148px; margin-top:100px; width:804px; height:1024px; border:1px dashed #000; border-radius:7px; } #header { width: 645px; height: 40px; border:1px dashed #000; margin-top:6px; margin-left:6px; padding-left:140px; border-radius:5px; padding-top:4px; } .butonlar { float:left; margin-left:10px; border-radius:5px; width:auto; height:auto; border:1px dashed #000; font-family:"Comic Sans MS", cursive; font-size:12px; background-color:#F00; } .butonlar:hover { font-size:12px; background-color:#00F; } #icerik { margin: 6px; width: 645px; height:auto; border:1px dashed #000; border-radius:5px; } .programlar { margin:6px; height:auto; border:1px dashed #000; border-radius:5px; float: left; padding:6px; } .tanitim { margin:6px; height:auto; border-radius:5px; border:1px dashed #000; float: left; padding:6px; } </style> </head> <body> <div id="arkaplan"> <div id="site_alan"> <div id="header"> <div class="butonlar">ANASAYFA</div> <div class="butonlar">HAKKIMIZDA</div> <div class="butonlar">İletişim</div> <div class="butonlar">Referanslarımız</div> </div> <div id="icerik"> <div class="programlar">Programlarımız</div> <div class="tanitim">TANITIM ALANI</div> <div style="clear:both;"></div> </div> </div> </div> </body> -
div yerine span kullan hocam ? :)
-
.programlar {
float:left;
width:buraya genişlik verebilirsin daha düzenli olur; } .tanitim {float:left;
width:buraya genişlik verebilirsin daha düzenli olur;
}
bu şekilde kodla daha temiz çalışır ayrıca clear:both; bu kodları ikinsindende kaldır gereksiz; ve float left yaptıktan sonra içerik divinin css sine overflow:auto; yada
içerik div bitişine yani div kapanmadan önce diğer iki divinin sonuna şunu ekle <div style="clear:both"></div>
bu şekilde sitende kayma ve ve diğer problemler olmadan temiz bir görünüm elde edersin
-
çok teşekkürler sonunda oldu
Toplam Hit: 884 Toplam Mesaj: 8