Css Problemim
-
öncelikle şunu söyleyeyim. css'ye yeni başladım. google babam sayesinde bişiler öğrendim. yalnız bir yerde tıkandım (: şöyleki;
mesela;
layer'in içine table koydum. table'de son 10 konuyu listeletiyorum. ekranda 10 konuyu listeliyor, ordaki konuma göre başka bi layer ekleyip yine içine table koyup son yorumları listeletiyordum. bunu dw'de kendim koyuyordum. şimdi siteme css ekleyince; linklerin fontunu mesela 11 yaptığım zaman table küçülüyor ve altındaki yorumlarla arasındaki mesafe açılıyor. ben bunu css ile nasıl kontrol edebilirim?
yani linklerin fontunu 14 yapınca 10 konuyu listelicek, hemen altından 10 yorum. fontu 10 yapınca 10 konu listelicek hemen altına 10 yorum.
#Layer15 {
position:absolute;
width:200px;
height:115px;
z-index:8;
left: 794px;
top: 192px;
}#Layer16 {
position:absolute;
width:200px;
height:115px;
z-index:9;
left: 794px;
top: 412px;
}zannedersem burlardaki top değerleriyle oynamam gerekiyor. ama fonta göre değerleri nasıl belirleyecem? ve bu layer'lerin içine nasıl import edecem?
yada sorunumu başka türlü çözebilir miyim? nasıl?
-
-
bu adamın çoğu sayfası açık durumda şuan zaten (:
-
bişi anlamadım :S yaptıgın sayfayı yollarsan belki yardımcı olabilirim
edit: bizim sümüklü spy-cx5 bile divlerle uraşıo artık sen nie tablolarla kasıon ki :)
-
bahsi geçen kodların fontlarla ilişkisi nedir
-
arkadaşlar neyse bu sorunu çözdüm ben. şimdi de başka bişeye takıldım.
mesela:
<table width="200" border="9">
tablonun border'i 9. ana sayfamda birden çok table var. ben hepsine border="9" yazmak yerine;
bunu .css dosyasına bağlayıp, ordan hepsini kontrol edemez miyim?
yapılabiliyorsa nasıl olur?
-
ajan1111 bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar neyse bu sorunu çözdüm ben. şimdi de başka bişeye takıldım.
mesela:
tablonun border'i 9. ana sayfamda birden çok table var. ben hepsine border="9" yazmak yerine;
bunu .css dosyasına bağlayıp, ordan hepsini kontrol edemez miyim?
yapılabiliyorsa nasıl olur?
-----------------------------class tanımlıcaksın, border=9 deilde class = sinif yazıcaksın. kısa yoldan sölemek gerekirse kodlarla urasmadan yapabilirsin.
dw da harici css tanımlarsın özelliklerini girersin, tablonu da bu css e baglarsın :)
-
iyide bende senin dediklerini söyledim. nası yapılacağını bilmiyorum. nereye ne yazacam? class nasıl tanımlayacam? harici css nasıl tanımlayacam. özellikler neler?
çok bişey mi istiyorum?
-
<style type="text/css">
<!--
.style1 {border: 1px}
-->
</style>
<br>
<table width="183" height="118" id="snnyk" class="style1">
</table>
basit bişey ajanım yukarıda tanımlıyosın
aşağıda tablo özelliklerinin içerisine Class="stil ismini" yazıyosun..
dw kullanıyorsan kolayca halledersin.. -
ama ben hala yapamamaktayım.
edit: yaptım amk
table,tr,td{
border-width:5px;
}.css sayfasına yazılar 3 satır kod