CSS3 İle Yuvarlak Kenarlı Kutu Yapımı
-
CSS3'te resim kullanımını aza indirmek için kullanılan border-radius yönteminin örneği.

/* Köşeleri yuvarlama sırası şu şekildedir: 'Üst Sol' 'Üst Sağ' 'Alt Sağ' 'Alt Sol' */ -webkit-border-radius:0px 10px 10px 0px; /* WebKit */ -moz-border-radius:0px 10px 10px 0px; /* Gecko */ border-radius:0px 10px 10px 0px;/* CSS3 */
http://www.ontedi.com/css3/css3-ile-yuvarlak-kenarli-kutu-yapimi.html
-
internet explorer sürüm:9.0
css3 explorera tekpki olarak mı çıkardılar acaba :D
-
Hocam onu bunu bırakında bu radius u ben çok kullanırdım web sayfalrına div e uyguladıgında güzel oluyorda internet explorer 8-7 ve alt sürümlerinde desteklemiyor o yüzden sayfa bi şeye benzemiyor bende onun yerine resim yapıyorum kenarları oval div e css ile background olarak ayarlıyorum.Bence en iyi çözüm bu...
-
musa-90 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam onu bunu bırakında bu radius u ben çok kullanırdım web sayfalrına div e uyguladıgında güzel oluyorda internet explorer 8-7 ve alt sürümlerinde desteklemiyor o yüzden sayfa bi şeye benzemiyor bende onun yerine resim yapıyorum kenarları oval div e css ile background olarak ayarlıyorum.Bence en iyi çözüm bu...
-----------------------------hocam sende yonteminle ilgili bir resimli anlatım yaparsan çok yararlı olur.
-
streetw1se bunu yazdı:
-----------------------------musa-90 bunu yazdı:
-----------------------------Hocam onu bunu bırakında bu radius u ben çok kullanırdım web sayfalrına div e uyguladıgında güzel oluyorda internet explorer 8-7 ve alt sürümlerinde desteklemiyor o yüzden sayfa bi şeye benzemiyor bende onun yerine resim yapıyorum kenarları oval div e css ile background olarak ayarlıyorum.Bence en iyi çözüm bu...
-----------------------------hocam sende yonteminle ilgili bir resimli anlatım yaparsan çok yararlı olur.
-----------------------------
Hocam arkadaş demişki ;yuvarlak kenarlı olarak resim olarak kaydet normal kenarlı div in içine koy bunu resimli anlatacak adama ne gerek var -
Tüm tarayıcılarda sorunsuzca çalışan oval div yapımı da şu şekilde;
http://kalsey.com/2003/07/rounded_corners_in_css/
-
adobe muse kullan