CSV Otomatik Formatlı Açmak
-
selamlar.
.csv dosyasını excel ile açtığımda otomatik ayrıştıracak bir yöntem var mı? script vs. değil, ayar.
AI araştırmalarımı yapıyorum fakat çok iç açıcı değil.
Excel 2019 mevcut, Data > Metin\CSV > .csv'yi açtığımda ayarlar otomatik olarak geliyor ve direkt yükle diyerek açabiliyorum.
Ayıraç virgül tanımlı Windows ayarlarında. -
Biraz zor gibi. Çünkü csv salt metin dosyası ve içeriği ile ilgili bir meta veri içermiyor. Mecburen bu parametreleri el ile girmelisiniz (sabit genişlikli mi, ayırıcı karakterli mi, karakter kodlaması ne vb.).
-
ben excelde açtımmı otomatik açıyor yani kolonlara dağılmış şekilde sanırm yeni sürümle ilgili birşey
csv sonuçta virgül, noktalı virügül ayda tavla ayrılmış oluyor tabi özel durmlarda olabilir.
KaptaN tarafından 08/Oca/26 20:44 tarihinde düzenlenmiştir -
KaptaN bunu yazdı
ben excelde açtımmı otomatik açıyor yani kolonlara dağılmış şekilde sanırm yeni sürümle ilgili birşey
csv sonuçta virgül, noktalı virügül ayda tavla ayrılmış oluyor tabi özel durmlarda olabilir.
Resimde de görüldüğü gibi tahmin ediyor. Bir yanlış karakter, yanlış ele almaya neden olabilir.
-
Hocam LibreOffice Calc ile açmayı dener misin?
Excel'in açık kaynak versiyonu.Excel'in bozuk/yanlış açtığı bir çok veriyi bu şekilde düzeltmiştim.
.csv açarken; sütunlar arası ayrıştırma karakteri hangisi olsun vs. vs. diye de soruyor.Eğer yine çözüm olmazsa Notepad++ regex ile o veriler arasına bir karakter koyup, Libre Office'in o karakteri baz alarak ayırmasını sağlayabiliriz.