C#'Ta Combobox'a Veritabanından Veri Çekme (Soru)
-
İnternet olmadığından konuya cevap yazamıyabilirm. İnternet kafeden yazıyorum.
Sorunum şu bir tane doktor adında tablom var doktorlar,doktorun uzman olduğu alanlar var. Ben Doktor adlarını comboxa çekebiliyorum ama şeçtiğim doktorun uzman olduğu bölümün ikinci comboxa gelmesini istiyorum. Bunu nasıl yapacam? Veritabanı acces.
Bir diğer sorunum ise bu doktorların bir günde en fazla 10 randevu alma hakkı var bir tane randevu aldığı zaman veritabanından aldığı randevu sayısı düşecek. Randevu alma sayısı 0olduğu zaman doktor randevu alamıyacak. Anlatabildiğim kadarıyla bunlar.
İkinci vize olarak geçecek hocalarım. Yardım edin. Şimdiden teşekkürler...
-
1-)doktor isimlerini yazdığın combobox'un autopostback'ini true yap ve SelectedIndexChanged olayında yeni bir connection kurup seçilen doktoun uzmanlık alanlarını al ve yeni combobox'a yazdır.
2-)bir günde en fazla 10 kişiya alacağına göre bunu farklı bir tabloda tutman lazım. DoktorId,Tarih,KisiSayisi alanlarının olduğu yeni bir tablo oluştur. her yeni randevuda önce bu tabloyu kontrol et. eğer o güne ait kayıt yoksa yeni bir row oluştur. varsa KisiSayisi alanını kontrol et eğer 0'dan büyükse 1 eksiltirsin eğer 0 sa randevu kontenjanı dolmuştur dersin.