Cubase SX Adobe Audition Yardımı
-
Arkadaşlar şimdi bizim bir arkadaş var ona kayıt alıcaz Cubase SX veya adobe audition programını kullanıcaz şimdi diceksiniz ki bu işler böyle olmaz baya bi günlerini ayırıp öğrenmen lazım ama ben şimdilik öylesine uğraşıyorum neyse konuya gelelim arkadaşın sesi köt kayıttan sonra bu programlar ile nasıl güzel çıkmasını sağlayabiliriz yane sesiyle oynucağız bunu Cubase SX ile veya adobe audition ile nasıl yapabilirim sadece bu lazım lütfen bu konuda bana bilgi veriniz . şimdiden teşekkur ederim . kafam biraz güzelde k.bakmayın ...
-
ahaha :|
-
ayıldıgın zaman yazdıklarını tekrar... oku kimsenin yardımcı olabileceğini sanmıyorum olsa bile cok yüzeysel olur.
-
hocam kafam güzel zaten gülme ya :D:D:D:D yapabilirmiyiz onu şimdi o muhappet geçti ardakaş tutturdu kayıt alalım diye ama ses çirkin ocugun bizde düzeltebilirmiiz araştırıyoruz :D sabaha sağlam kafaylamı baksak
-
ısrarcısın yani :) ne içtigini söyle ozman ?
-
ilk olarak cubase e hiç bulaşmayın o bi derya yüzeysel biel geçilmez
adobe u aç equlizer ayarlarını yapın adobe üzerinden kaydınızı alın arkının soledigi verse ü seçip effect kısmından kurcalayın
-
Cubase SX de vokal kaydının transpozeunu değiştirin. sonra biraz reverb. o zaman belki bişeye benzer sesi :D
-
Cubase e dokunmayın derim . Hiç bilginiz yok sanırsam Audition da dynamic processing var dır ordan vocal comp uygularsınız,
fft Filter den kill the mic rumble olması lazm onu uygulayın son olarakta delay effects ten reverb e girin vocal natural reverb uygulayın
Not : Basitce Böle olabilir ama Mix işlemi Daha kapsamlıdır illa illa bu efektler olucak diye birşey yok . Birde Yazdığım efekt lerin adları yanlş veya eksik olabilir bukadarı aklımda kalmış -
Valla hocam mikrofon kaliteli mi değilmi bilmem bir kere o çok önemli ama bence adobe kullan ve öncelikle ampfilty fade'den center wave'ı seç daha sonra dynamic progressingde vocal limit hard -3 yada 6 yı seç tekrar aynı yerden compaderi seç aşağa in ve studio reverbden room ambiance'yi seç yankıyı kafana göre azalt yada yükselt bir kaç efekt daha var ama şuan aklımda değil daha sonra sana güzel bir anlatım yollarım