Cukurova Universitesinde Terore Lanet !
-
Sabah 6:30 calar saat otmeye baslamis ,herzamankinden daha dinc bir sekilde kalkmisim ,kahvaltimi yapmisim ,balkonda asilan Turk Bayragini guzelce katlayip cantama yerlestirip ,universite yolunu tutmusum ,otobuse bindim ,elinde Turk Bayragi olan birkac universite ogrencisi ,bir sonraki durakta birkac ogrenci ve sonraki durakta yine elinde Turk Bayragi ile ogrenciler otobuse binmeye basladi ,caddelerde ilkokul ogrencilerinin elinde Turk bayragi ,kahrolsun pkk diye haykirarak sehir merkezindeki mitinge gidiyorlar ogretmenleriyle ,ufak bir ogrenci elindeki dovizi ters tutmus "Vatan Bolunmez" yaziyor ...,baraj koprusu uzerinde gidiyoruz ,hava biraz bulutlu ,sehir pus icinde gorunuyor,bir uyanisin sessizligi var ortada ,otobuste kimse konusmuyor ,herkes bayragina bakiyor ,kimisi camdan uzaklara daliyor...universiteye giris kavsagina donmusuz ,Yuregirden Seyhandan Adana'nin diger ilcelerinden gelen otobuslerin ici kipkirmizi ,elinde Turk Bayragi olan ogrenciler ,ozel otomobiller Turk Bayragi asmis ,yollar kipkirmizi...bugun saat 12:00'da saat kulesi onunde buyuk bulusma var ,universite ana giris kapisindan iceri giriyoruz ,kimsecikler yok ,sanki kapidan giren kaybolmus ...saat ilerlemis 11:00 ,arkadaslarla bulusup yemekhanaye gidiyoruz ,herzamanki gibi dolu degil yemekhane ,kimsecikler yok ,aklima bugun olaylar cikar diye acaba kimse gelmedi mi ? sorusu geliyor...yemegi yiyip ,yemekhane merdivenlerinden asagiya iniyoruz ,Turk Bayragi tasiyanlar dikkat cekiyor ,unideki tek samimi arkadasimla karsilasiyorum yemekhaneye giriyor aceleyle ,elinde poset posetin icinde buyuk bir Turk Bayragi ,merdivenlerden cikarken "en ondeyiz ha" diyip kosar adim yemekhaneye giriyor...Arkadaslarla yavas yavas saat kulesine dogru ilerliyoruz ,cantamdaki bayragimi cikarip sirtima atiyorum ,guneste parliyor al kirmizi...bazi gozler ters ters bakiyor ,korkutuyor o bayrak onlari...bende iki kat inatla o gozlerin icine bakiyorum dik dik ve ilerliyoruz...saat kulesi onunde 100-200 kisilik bir kalabalik var,kipkirmizi...beklemeye basliyoruz ,500-600 derken 1000 i buluyor ...biraz daha bekleyip rektorluk onundeki bos alana dogru ilerliyoruz "Sehitler Olme Vatan Bolunmez " - "Hepimiz Askeriz ,Hepimiz Mehmetiz" - "Kahrolsun PKK" - "Kahrolsun ABD" -"Ne ABD NE AB Tam Bagimsiz Turkiye" ...sloganlari yankilaniyor...orta yasli bir bayan memur bagiriyor "Hepimiz Askeriz ,Yan Gelip Yatmayiz " ...yola koyuldugumuz anda ,ziraat fakultesi yolundan 2-3bin kislik bir ogrenci toplulugu geliyor ustumuze ,onde koca bir bayrak ,arkada insan seli...duygularim iki kat artiyor ,iki kat daha hirslaniyoruz ,sayimiz ortalama 4bin civari ,ucu bucagi yok Turk Bayraklarinin ...Rektorluk onunde ,sehit olan askerler icin yoklama aliniyor ,4bin kisi her sehidin adi okundugunda "BURDAAA" diye haykiriyor ama ne haykiris ,tafir etmek zor ,sadece insanlarin BURDAA derken gozlerindeki kararligi ve ofkeyi gormenizi isterdim...Konusmacilar konusmasini yapiyor ve ogrenciler dagilmaya basliyor ,arkadaslarla dersliklre dogru ilerliyoruz ,R1 ve R2 dersliklerinin ortasindaki bos alandan gececegiz ,yani pkklilarin surekli durup stand actigi yer ,binlerce ogrenci R1 ve R2 ye dogru ilerliyor ,PKK'lilar cokmus oturuyor 30 kisi kadarlar ,elinde Turk bayragi olan bir ogrenci dersligine giderken ,pkk lilar tarafindan durdulup bayrak elinden aliniyor ,cocuk hemen tekrar bayragi kapip pkk li cakali itiyor ,ortam bir anda geriliyor ,neyse ortam yatisiyor ama kanima dokunuyor ,ogrenciler patlamaya hazir ,derken pkk li birisi el kol hareketi cekiyor..."Aponun picleri yildiramaz bizleri" slogani atilmaya baslaniyor...isliklarla pkk lilar proteste ediyor ,30-40 kadar Turk bayrakli ogrenci cakallarin uzerine yuruyor ,ortam geriliyor ,arkadaslara burada bekleyin diyip olayin icine giriyorum ,"provakasyon" evet bu noktadan sonra tek yapmam gereken biraz olayi provoke etmek ,sirtimda Turk bayragi hizli adimlarla olaya dogru ilerliyorum ,ogrencilerin istedigi boyle birsey zaten ,onlara yaklasmak ,binlerce ogrenci 5-10 adim atip cakallarin uzerine dogru yaklasiyor ,benimle pkk lilar arasinda 5-6 metre var ,o arada Cevik kuvvet cart diye araya giriyor ,fakat planim suya dusmemeli ,polis set ordu hemen,proveke etmem gerek ...cevik kuvvet amirine "Turk bayragiyla gecmemize izin vermiyorlar ,bayragi birisinin elinden almaya calistilar ,(yakacaklardi)" dedim ,amir 2tane polisin ismini soyedi ve emri verdi , 2 polis memuru paintboll silahina benzer silahlarla pilastik boya gibi birseyler sikmaya basladi pkklilara ,silahlardan cikan sesler tam havayi veriyordu ogrencilere ,birkac ogrenci kosmaya basladi cakallarin uzerine ,amir engel olmadi ,birakti ...yuzlercesi kosuyor ,cakallar arkalarina bile bakmadan kaciyorlar ,standlarini parcaliyoruz ve yakiyoruz...birtanesi pis dayak yiyor ...o arada tekrar cevik kuvvet tamam diyip araya giriyor ...r1 ve r2 arasindaki pkk yuvasindan dumanlar yukseliyor havaya ,birakip kactiklari cantalari ,dergiler,bayraklar,montlar,kazaklar hepsi yakiliyor...universitenin her yerine dagiliyor Turk bayrakli ogrenciler ,marslar soyleniyor ...cakallar ortada yok...araclarkonvoy yapip turlar atiyor...cakallar ortada yok...kimse bayragini katlamamis ,kaldirmamis herkes elinde tasiyor...Kirmizi bir lale tarlasini andiriyor universite...Gunun yorgunluguyla eve donuyoruz...
Provoke etmemdeki neden?
-Eger pkk lilarin uzerine dogru Turk bayragiyla gitmeyip ,cevik kuvvet amirine olayi anlatmasaydim ne olacakti ? Olay yatisacak herkes dersligine gidecek ...ertesi gun 30kisi olan bu cakal surusu 100 kisi olacakti ,neden ? Cunku bunlara sempati duyup yaklasmayan elemanlarda bunlara katilacakti ,bunlar bakin 4bin kisi buradan gecti ,birtane Turk bayrakli icimizden gecemedi ,izin vermedik diye propaganda yapacakti ,bu ucuz propagandaya kanan cahiller bunlara katilacakti...
Onemli : Cukurova universitesindeki ogrencilerin %80'i dogu bolgemizden gelen yurttaslarimiz ,tanidigim birsuru dogulu arkadas var ,pkk li olanlari zaten bilirim ,dogulu arkadaslrin hemen hemen hepsinin elinde Turk bayragi vardi ,bizimle birlitkte lanet okudular ,cakallarin uzerine yuruduler...Onemli cizgiyi kacirmayin arkadaslar ...
-
doğru bi girişimde bulunmuşsun örnek teşkil ediyosun
-
senin yazdıklarını okuması ayrı bi zevkli oluyo compü
ii etmişsin provakatör aslanım benim :)
-
abi roman gib yazmışsın :) okurken ayrı bi keyif aldım , hayalini kurarken ayrı bi zevk , ellerin dert görmesin :)
-
baş parmağımı kemirerek okudum çok iyi yapmışsın hoca. burdada var picler seslerini çıkaramıyor anında polis başlarındaaa...
-
İyi etmişiniz abi,bizde o.ç. bayrağı yaktık bugün oh oh şahaneydi bize de bşey diyen çıkarsa yapılacak şey aynı şey..
-
senın allahına kurban be sırf lısede okusamda yemın derımmkı senınle gelırdım kardeşim bak sna yemın edıyorumkı ; asıl ne mutlukı sana oradakı o o.çlarını kovalamışsınız bırde agızlarını burunları datıtıp s***seydınız daha ıyı olurdu helal kadeşim !
-
haci yazdıklarınların gerçekse seni alnından öperim! çok sevindim! keşke o piçlerin kafasını kütüphanenin merdivenlerinde parçalasaydınız! ... oranın nasıl bir piç yığını oldunu iyi bilirim! keşke orda olsaydım!!!
-
Yerel kanallar gosterdi ,amirle konustugum anda gorunuyor :D Abi bu tip olaylar hassas konulardir ,fazla tahribat fayda degil zarar getirir ,simdi dayakla is olmaz ,maksat bu cakallarin propaganda gucunu ellerinden almakti ,dedigim gibi ,ben orada olaylari proveke etmesem bugun itibariyle 30 kis olan grup 100 kisi olacaktir...sempatizanlarina diyeceklerdi ki ,bakin binlerce Turk byrakliyi aramizdan gecirmedik...diger cahillerde he lan diyip dalacakti bunlarin arasina ;)
-
bu bir psikolojik savas. kendini dev aynasinda gören bok böceklerine cok güzel bir mesaj olmus. okurken tüylerim diken diken oldu. gercekten cok hos. bu tavrini ve hassasiyetini kutluyorum.
-
compi ile bu mitinge gelenler arasındaydım. ancak daha sonra atlamamamız gereken olaylar oldu ertesi gün yemekhaneye gittik yemeeğimizi yedik ve cıktık cıkışta ellerinde kağıtlarla pkklılar duruyor gelene gecene ellerindeki kağıtları veriyordu. kız arkadaşım eline tutturulan kağıdı sersemlercesine aldı önce onlardan aldığı için kızdım ancak kağıdın içeriğini okuduğumda bir yandan almmasının iyi olduğunu çünkü bizler hakkında neler düşündüklerini öğrendim. haliyle yapılanları yalanladılar ve şehitlerimiz için düzenlenen bu mitinge gelen kişileri faşist olarak adlandırdılar. bırakılan çantaların içerisinden broşürler çıktı. tabi hepsi yandı. ancak ertesi gün dağıtılan kağıtta önemli bir mevzu vardı "bayrağını da al gel lafını son zamanlarda çok işitir olduk", "bu faşistlere karşı el ele" diye başlayan cümlenin sonunda bugun saat 12 de yürüyüş yapacaklarını yazmışlar. nitekimde 100-150 kişiye yakın bir grup ellerinde pankartlarla fln yürüdüler polis ve faşist diye adlandırdıkları bizler hakkında sloganlar attılar. daha sonra bu olay iki defa daha tekrarlandı. ancak buna ne polis mudahale etti ne rektör ne de öğrenciler. şuanda eminim düşündükleri tek şey "meydan bizim". çünkü yaptıkları protestolar taşıdıkları pankartlar, attıkları sloganlar hepsi polis ve bizlere yapıldı. Ancak buna cevap vermek için herhangi bir miting yürüyüş vs. yapmadık. compi ile ayarlayabilirsek tekrar böyle bir yürüyüş yapmayı hedefliyorum. amaç şehitleri anma, teröre lanet ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün evlatlarının meydanı bırakmadığını, bu vatan için canlarımızı vermeye hazır olduğumuzu o pkklı p*çlere göstermek. tarih olarak daha belli bişey yok ancak gelmek isteyen olursa buradan duyururuz...