folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Cumhuriyet Yazarı Deniz Som Hayatını Kaybetti



Cumhuriyet Yazarı Deniz Som Hayatını Kaybetti

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

     

    Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Deniz Som, Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak uyutuluyordu. Som'un bu sabah saat 06:50'de hayatını kaybettiği açıklandı.

    Som'un cenazesi yarın 11:30'da Cumhuriyet Gazetesi'nde yapılacak olan törenin ardından öğle vakti Şişli camiisinden alınarak Nakkaştepe'de defnedilecek.

     Sevenlerinin Başı sağolsun

     

     

    Deniz Som Kimdir ?

    Gazeteci-yazar Deniz Som, 9 Subat 1953'te baba tarafindan Üsküdarli, anne tarafindan Giritli bir ailenin çocugu olarak Istanbul'da dogdu.Kurtulus Savasi'na Kuvayi Milliyeci olarak katilan babasi Ali Haydar (1902-1987) Türkiye'nin ilk telsiz zabitlerindendi. Büyük Mübadele'de Hanya'dan Çanakkale'ye gelen annesi Fatma (1915-1988) ev kadiniydi.

    Çocuklugunun ilk yillari babasinin görevi nedeniyle Antalya'da geçti. Antalya'da Dumlupinar Ilkokulu'nda ilk üç sinifi okuduktan sonra Üsküdar Sultantepe Ilkokulu'nu bitirdi. Kadiköy'de Marmara Koleji'nden
    mezun oldu ve simdiki adi Marmara Üniversitesi olan Istanbul Iktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi'ne girdi.

    1973 yilinda Cumhuriyet'te gazetecilige basladi. 1987'de Cumhuriyet'ten ayrildi;kisa sürelerde Söz, Hürriyet ve Günes gazeteleri ile Nokta dergisinde çalistiktan sonra 1993'te Cumhuriyet'e döndü.

    Meslekte muhabirlikten yazi isleri müdürlügüne dek hemen her kademede çalisti. 1980'li yillarda dünyada soyu tükenen deniz kaplumbagalarinin Dalyan'daki üreme alanina yapilmak istenen turistik tesisi gündeme getirerek Türkiye'de Yesiller Partisi'nin kurulusuna giden yoldaki ilk kitlesel çevre eylemlerinin baslamasina neden oldu.

    1994'ten beri Cumhuriyet gazetesinde Vaziyet kösesinde güncel yazilar yaziyor ve 2000 yilindan beri her hafta Herhangi Bir Yerde basligi ile röportajlar yapiyor.

    Gazetecilige basladigi ilk yillarda Cumhuriyet ve Akbaba'da karikatürleri yayimlandi. Gazeteciligin yani sira televizyon ve
    radyo programlari hazirlayip sundu; gazetecilik ögrencilerine temel gazetecilik ve arastirmaci gazetecilik dersleri verdi. Televizyon dizisi Savci'nin senaryosunu Tülay Bilginer'le birlikte yazdi.

    Son çikan kitaplari:
    Rönesans'ta Neredeydin?, Sari Zaman, Yok Devenin Basi, Yedi Tepe Istanbul, Tepe Tepe Istanbul, Dere Tepe Anadolu...

    Aldigi ödüllerden bazilari:
    1977: Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Inceleme Ödülü.
    1979: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Röportaj Ödülü.
    1987: Türkiye Gazeteciler Crmiyeti Röportaj Ödülü.
    1997: Kuvayi Medya Yilin Hasan Tahsinleri Ödülü.
    1997: Türk Tabipleri Birligi Basin Saglik Ödülü.
    1998: Kuvayi Medya Yilin Hasan Tahsinleri Ödülü.
    1999: Doga Savasçilari Ödülü.
    1999: Almanya ADD Ödülü.
    2000: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Röportaj Ödülü.
    2003: Antalya Büyüksehir Belediyesi Ugur Mumcu Özel Ödülü. Çevre Mühendisleri Odasi Basin Ödülü.

    1976 yilinda Harika Ulukut'la evlenen Deniz Som'un Haydar Can (1981) ve Fikret Cem (1991) adinda iki oglu var.

     

     

    Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    başımız sağolsun


    memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2007
    Erkek

    Allah rahmet eylesin

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek
    Allah rahmet eylesin...

    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    harddeath0070
    harddeath0070's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Nisan/2007
    Erkek

    yazık :(


    Kafan seni dağıtmadan sen onu dağıt...
Toplam Hit: 952 Toplam Mesaj: 5