folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cumhuriyet"İn İlânından Sonra İstanbul"Da Bir Resepsiyon Verilir.(OKUMAYA DEGER)

Cumhuriyet"İn İlânından Sonra İstanbul"Da Bir Resepsiyon Verilir.(OKUMAYA DEGER)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir.
    Tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir.

Davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat İngiliz ateşesi olan
    binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz.
    Bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam
    etmektedir.
    Ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir.

Yaver Mustafa Kemal'e şöyle der:

- Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana
    Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.

Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der:
    - Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caos13tr
    caos13tr's avatar
    Erkek
    okumaya deger yazınca bende uzun birşey sandım. ya ATATÜRK harbiden askeri bilgisi,yetnekleri falan bi yana, normal bi insan olarak düşünürsek felaket bi laf sokma yeteneğine sahip:) cidden. turk milletine herşeyi ögrettim bi uşaklık yapmayı ögretemedim dediğindeki gibi mesela.. güzel bi hikaye hocam.sagolasın

Ekmek Aslanın Ağzındaysa , Sular Benim Kalbimde...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu sözün söylendiği resepsiyonla ilgili ayrıntılı bir bilgi ATB(Atatürkün Bütün Eserleri 15ciltlik ansiklopedi orjinal belgeler var)..bu atb de okmustum ingilizler o dönemde Kürt devletinden bahsediyorlar kürtleri kışkırtmaya çalışıyorlar ancak Mustafa Kemal bu davete Kürtlerin temsilcisi olan Diyap Ağa yı da davet ediyor ve Kürtçe Oyun havalarıda çaldırıyor davette..Bu davet davetiyesinde görebilirsin hatta Kürtçe Oyun Havaları diye geçiyor müzikler bölümünde meraklısına tavsiyemdir ATB alıp okuyun a5 cilt 390 ytl :))

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Atatürk, 1936'da bir lise öğrencisine şunları yazdırmıştır:

"Garb senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün garb, nihayet teknikte bir tefevvuk gösteriyorsa ey Türk çocuğu, o kabahat da senin değil, senden evvelkilerin affolunmaz ihmalinin bir neticesidir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Zaten ittihat ve terakkiciler -jön türkler osmanli karsitiydi çünkü osmanli da Türkler-Kürtler-sadece toprak işçisi olabilmiştir yüksek vergi ödemiştir düşük hayat şartlarında yaşamaya mahkum edilmiştir...Birileri osmanlıyı Türk devleti sanıyor ama osmanlı ümmet devleti Türk üm diyemezsin osmanlida...Ümmetsin çünkü...Jön türk hareketi ile Ortaçağ kalıbı yıkılmış ve ümmet olmaktan millet olmaya adım atılmıştır ve gerek bilimsel gerek kültürel bir ufkumuz olmuştur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    tabi tabi bayağı bi kültürel ve bilimsel ufkumuz oldu , şu anda bilimsel çaılşmalarda , makalelerde patlama yapmış durumdayız , bütün dünya devletlerinin üniversiteleri bize hayran :))
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    student sen 1939 yilina kadar turkiyenin bilimsel ve kültürel gelisimini izle 40 tan sonrasi emperyalizme bagimli olduk orasi ayri...cumhuriyetin etkisinin surdugu doneme bak.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    M.K.Atatürk cevabı öyle bir Vermişki...Başka birsey demiyorum..

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
Toplam Hit: 1906 Toplam Mesaj: 8