Custom Rom Mu Yoksa Stock Rom Mu
-
Müridcanlar kafama takıldı google amcadada açıklayıcı bir şey bulamadım hangisi daha iyi custom rom mu yoksa stock rom mu ?? Belirteyim o zaman Samsung galaxy s3 mini =)
-
Bence en iyileri stock based custom romlar. Yani ürünün stock romu üzerine kernel güncellemesi ve birkaç tweak almış olanlar.
-
iyide hangi telefon için? mesela low end aletlerde custom romlar inanılmaz fark yaratıyor
herşey genellenmek zorunda mı?
-
Dostum custom rom kur . Omega rom üstünede siyah kernel kurdunmu dadından yinmez
-
custom romların bazıları özellikle farklı tel için olanlardan portlananlar ciddi sıkıntılar içerebiliyor. diğer yandan çok sık olmasa da bazı stock romlar çok kötü performansa sahip olabiliyor. örneğin bir ideos x5 asla stock romla kullanılmaz. bir linux bilgisayar öğretmeninin yaptığı aurora kurulmalıdır kesinlikle. bu aurorayı alıp iyi birşeyler eklediklerini söyleyip yayınlayan adamlar da var örneğin elora diye bi rom. ama bunların sadece reklamı iyi. gerçekte aurora performansına yaklaşamıyorlar bile. oysa kağıt üstünde okuduğunuz özellikleri ağzınızı açık bırakıyor.
discovery gibi bir telefon için de yine ağzımızı açık bırakan kağıt üstü özellikleriyle custom romlar var. ancak hemen hepsini denememe rağmen hiçbiri stock rom gibi hatasız ve stabil olamamıştır. hepsini deneyim stock roma geçtim ve değiştirmeyi düşünümüyorum.
özetle genele bakarsak stock rom, telefonu kullanabilmek için en iyi seçenek oluyor. istisnalar da mevcut tabi ki.
-
Twitter bunu yazdı
Dostum custom rom kur . Omega rom üstünede siyah kernel kurdunmu dadından yinmez
S3 mini için olanı bulabilirsem denerim...
-
hem up olsun hemde cm 10 sonra 10.1 ve 10.2 kurdum sonra dmodv6 kurdum piyasada bulduğum hepsini kurdum kısacası :D ama genede kafamda soru işareti kaldı :D
-
bu romlar biraz tehlikeli mi, hani içeriğinde ne olduğunu denetleyemiyoruz sonuçta