folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Cynogenmod Yüklü Android Telefonların Garanti Kapsamı Sorunu

Cynogenmod Yüklü Android Telefonların Garanti Kapsamı Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

1 sene önce HTC One M8 aldım ama orijinal ROM hoşuma gitmiyordu, eksik bazı özellikler vardı ve şarj fazla yiyordu bence Cynogenmod yükledim. Son 2 aydır ekran çalışmamaya başladı, nasıl bir sorun var bilmiyorum ama ekrana bastığımda bazen tepkisiz kalıyor bazen çalışıyor. Telefonla sordum garanti kapsamı dışında artık telefonunuz dediler o yüzden hiç götürmedim. Orijinal ROM yüklesem bile anlama ihtimalleri var o yüzden nasıl çözerim bilmiyorum sorunu. Bilen duyan gören var mıdır?

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

HTC'nin Samsung gibi root sayacı yok diye biliyorum. Sadece rom atılmasını engelleyen yazılımsal kilit var. Bootloader kilidi. Orijinal romu kur, Bootloader kilidini geri aç yolla gitsin. Anlamazlar. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam senin sorunun şu çözer yeni rom attıgından bi sayaç var o artmaya başlıyor onu sıfırlayıp orjinal rom  yüklersen sorun olacgını sanmıyorum

http://www.ertemur.com/rootlu-samsung-android-telefonlar-nasil-sifirlanir/

https://www.androidpit.com.tr/android-odin-sayaci-sifirlama-triangle-away

bunlara bi bak ama htc için geçerlimi bilemiyorum.umarımişine yarar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

Linkte hep Samsung telefonları yazılmış hocam, öyle herşeyi de denemek istemiyorum telefonun kitlenme riski var sonra geri açmak mümkün olmuyor. Türkiye desteği pek sallamadı beni, şimdi HTC'nin orijinal sitesinden chat ile deneyeyim dedim şansımı bir de, az önce yazdım anlattım durumu garanti olayını karıştırmadan orijinal rom'a dönmek istiyorum diye. Destekteki eleman da bu işlerden anlıyormuş heralde HBOOT'a gir şunları şunları ver şöyle yap falan dedi en son developer takımına ilettim 10 gün içinde sana mail atacağız dedi. Orijinal ROM'a çevirdiğimde geri kalan şey eski izleri silmek oluyor sadece. Bootloader'ı tekrar locked konumuna getirmem lazım varsa (ki yok gibi gözüküyorroot sayacını sıfırlamam lazım sonra tamamım heralde.

Telefoncuda çalışan, HTC desteğinden birilerini tanıyan yarsa yardımcı olabilirse süper olur yoksa internette adamakıllı nasıl yapılırı yok bu konunun. En son bootloaderı locked yapayım sonra yüklerim dedim ama bozdum telefonu tekrar çalıştırana kadar canım çıktı. Destekten söyledim locked yapsaydın bile rom'u yüklerken telefonu brick edecekti sistem dedi destekteki kadın demek ki ucuz yırtmışız.

. . .. . ... .
Toplam Hit: 1085 Toplam Mesaj: 4
android cynogenmod