D-Link ADSL Reset Problemi
-
Arayüze girerken admin-admin şeklinde k.adı ve şifre vardı. Onu değiştirmiştik. Sonra şifreyi unuttuk. Modemin modeli : D-link DSL-2640NRU
Dsmart ADSL'i aradık ama çözemediler. Reset atılmıyor cihaza. Kaç yere baktıysam, arayüze girip reset atmak gerekiyormuş. İğneyle reset butonuna bastım fakat oda olmadı. Resetlenmiyor. 5 dk bekleyin diyor; oda olmadı.
Çözüm fikriniz var mı ?
-
reset tuşuna uzun bas birde, benimkinde baya bekletiyorum iğneyi
-
hocam 30 saniye falan tuttum ama ne kadar basmam gerekir ki daha
-
hocam garantisi varsa ve o ufak reset tusu calismiyorsa geri ver cunku o tusun amaci zaten bu.
onun haricinde bir sey aklima gelmiyor loglarina bakabilirsin pc de tutuyorsan.
-
Yok abi log tutmuyor. Dayımın bilgisayarı.
Ya d-link'i aradık, d-smart'a yönlendirdiler. D-smart'ı aradık, başka birime yönlendirdiler (1 dakika kadar). Sonra herife durumu anlattık, sizi 2-3 dakika bekleticem ; yetkili kişilerle konuşup size döneceğim dedi ve tam 7 küsür dakika bekledik.
Sonra birşeyler yaptı oradan, yeni şifre bu dedi (Wireless şifresi) ve şifre çalışmıyor. İnterneti mahfetti. 1Mbit'e düşürmüş o sırada (daha hızlı açılsın diyeymiş). Dangalak herifin ne yaptığı belli değil.
Ben geldim de, geç kaldım. Şimdi internet 1 mbit, adsl aynı. NE bok yaptı bu herif anlamadım.
--
Siz siz olun, d-smart'ın internetini almayın. Vallahi şu ana kadar en sağlam teknik destek süperonline'da var. Adamlar evet gelip fiber kablo olmadığını görünce 2 saat uğraşmışlardı. Bildiğin 2 saat.
İnsanları mağdur eden zihniyetin aq. Herif bile ne yaptığını bilmiyordur eminim.
-
şunları denermisin;
1. Modemdeki elektrik kablosu hariç tüm kabloları çıkarın.2. Modemin Açma kapama düğmesini kapatın (resim 1)3. Modemin altında bulunan “reset” düğmesine ince uçlu cisimle basılı tutarken açma kapama düğmesine basıp modemi açın.4. Modemin ön yüzündeki Power Led (şekil2) Kırmızı yanana kadar elinizi reset düğmesinden çekmeyin.5. Led Kırmızı yandıktan sonra kabloları takın ve Browser’in adres satırına yazarak arayüz ekranına girin. Aşağıdaki gibi bir ekrançıkacaktır.6. Bu ekranı gördükten sonra modemi kapatıp açın.7. 1. Maddedeki işlemi tekrarlayın.