D Sürücüsü Problemi
-
Dün gece download yaparken laptobu açık bırakıp yattım, sivrizekalı arkadaşlarımdan biri powera basıp kapatmış,
açtım d sürücüsü gözükmüyor, disk yönetiminde boş alan olarak gözüküyor, partition magicin win7 için olanını bulamadım, hiren boot cd ile denedim,
slaxten girip baktım sonuç alamadım. partition asistantla baktım bad sector yok. benim d'yi biçimlendirmeden bu sorunu halletmem lazım çünkü tüm
verilerim orada. yardımcı olabilecek varmı?
-
Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Verileri kurtarmak istediğin bölüme, mümkün olduğunca az müdahale etmelisin. Her müdahalende, kurtarma şansın biraz daha azalıyor.
Geçen hafta 2 TB, tamamiyle dolu diskimi -bir programın mallığı sonucu- formatladıktan sonra, veri kurtarma konusunda isim yapmış pek çok programı denemek durumunda kaldım.
Yüksek çoğunluğu, sadece belli dosya biçimlerini bulabiliyordu. Benim ihtiyacım olansa, dosya/klasör dizilimleri ve isimleri değişmeden, bölümü bütünüyle kurtarmaktı.
Bu noktada, GetDataBack for NTFS ile tam olarak istediğimi gerçekleştirdim.
0 hatayla, tüm verileri kurtarmış bulunuyorum.
Yalnız şunu da belirtmem gerek, örnek olarak, 100 GB veri kurtaracaksan, bu 100 GB veriyi yazabileceğin, ayrı bir diske ihtiyacın var. Aynı bölüme kurtarma yapamıyorsun(doğal olarak).
İyi şanslar.
-
eseus partiton magic isimli programı deniyebilirsiniz. win7 de calışıyor olması lazım.
-
Çizik