D5000 Mi D3100 ?
-
hacılar canon eos550D fiyatı kol gibi gelince bende ikinci planda olan nikon a yöneldim fakat aklımda tereddüt kaldı. herkes D5000 derken D3100 ün özellikleri daha iyi gibime mi geldi bilmiyorum yada benmi çok iyi anlamıyorum bilemedim :D
iki ründe burda kamerayı ne için alıcaksın diye soran arkadaşlar börtlü böcek doğa manzara fotoları çekmek için alıyorum dicem. baştan yazayım :)
Bu işlerde mp önemli bilmiyorum ama D3100 ün de mp si iyi :/
yardımcı olursanız sevinirim yada bu bütçede Canon un şu modeli daha iyi dediğiniz ürün varsa Onuda Yazarsanız Sevinirim.
Saygılar
Not: Başka marka önermeyin Canon yada Nikon alacağım umarım.
-
D3100 Kullanıyorum memnunum , dx 18-105 Vr lens ile daha bir hoş olur.
-
uppp
-
http://www.dpreview.com/reviews/nikond3100/ burda veri olarak karşılaştırma var hocam
http://www.dpreview.com/reviews/nikond3100/page17.asp buradan da görsel olarak değerleri ve modelleri seçip iso karşılaştırması yapabilirsin
benim yaptığım testlerde D3100 biraz daha iyiydi gren ve noise bakımından
edit: D3100 sensör boyutu 23.1 x 15.4 mm , D5000 ise 23.6 x 15.8 mm yani D5000 çok az bir farkla daha büyük bir sensör e sahip . ikiside CMOS sensör kullanıyor .
tavsiyem iyibir lens ile D3100 al derim . canon alıcaksanda 550D derdim ama o konuda sıkıntı varsa 500D veya 450D olabilir. ,
edit2:özellikle yeni başlıyorsan D3100 deki türkçe menü ile GUİDE modu sana çok yardımcı olacaktır . -
Anladım teşekkürler hocam. D3100 ü ne kadara uygun nereden bulabilirim sirkeci hayyam pasajı hariç ? :)
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------
Anladım teşekkürler hocam. D3100 ü ne kadara uygun nereden bulabilirim sirkeci hayyam pasajı hariç ? :)
-----------------------------
MediaMarkt a bak derim ama sakın ordaki D3100 başlangıç paketlerinden alma yanında verdikleri lensler çok berbat 1800TL 18-55 , 55-200 lens veriyor çanta ve hafıza kartı veriyor (4gb) ama lenslerde VR(titreşim engelleyici) yok sana tavsiyem D3100 body ile irlikte 18-105Vr lens al -
anladım media markete bakıcam body alıcam lensi ayrı alırım =) Başka varmı bildiğin bir yer üstadım bugün boş günümdeyim çıkıp bakıcam