Dağcılıkla İlgili Bilgi İstek...
-
Yeni başladım. Ancak bir kaç etkinliğe/eğitime katılma fırsatım oldu.
Kullanmam gereken malzemelerle ilgili tavsiyeye ihiyacım var. Çadır-Mat-Uyku-Tulumu-Gözlük-Ayakkabı yani özetle kolay parkurlardan da olsa ürüyüş/tırmanış yaparken kullanmam gereken malzemelerle ilgili bilgisi olan var mıdır?
Hangi markalar bu tür etkinlikler için sağlam/ergonomik ürünler üretir?
Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa fikirlerinizi bekliyorum.
-
baton, çok amaçlı çakı, reşo yakıtı, lazer çakmak, elastik bandaj, matara, düdük, acil durum fişeği, eldive, bere, atkı, naylon halat, ince naylon ip, ağrı kesici, 1-2 doz morfin (kırık v.b. durumlarda kullanmak için), el feneri yada kafa lambası
bunlar benim çantamın olmazsa olmazları ben offroad ve araçlı doğa kampı gezilerine gidiyorum o zaman kullandığım ve kullanabilitem olan malzemeler ama bu liste daha arttırılabilir...
-
hangi şehirdesin hocam trabzona yolun düşerse gel bizim duvarda tırmanış antremanı yap salı perşembe gruplar geliyor birlikte tırmanabilirsin
-
Baracuda bunu yazdı
hangi şehirdesin hocam trabzona yolun düşerse gel bizim duvarda tırmanış antremanı yap salı perşembe gruplar geliyor birlikte tırmanabilirsin
aynen buna keza dumlupınar üniversitesi içinde Türkiye' nin en büyük tırmanma duvarı mevcut buralara gelirsen burada da idman yapabilirsin...
-
kardeşim bende konyada aktif olarak sporla uğraşmaktayım çadır mat kar tozluğu çekiç bunun çeşitleri vardır termal içlik sırt çantası termal termos baf veya şapka yiyecek içecek onları duruma göre ayarlarsın ama çıkış esnasında kolay elde edebilceğin enerji verici fındık fıstık kuru incir kayısı vb. şeyler ayakkabılar çok önemli bilhassa vibram tabanlı özel ayakkabılardan kullanmalısın baton yükünü %30 oranında hafifletir bir çift batonun olmalı yağmurluk falan kalanını zaten gidip geldikçe ihtiyacın oldukça kendin tamamlarsın
-
Mürid ve müridiyeler, arkadaşım kazasker, hangi marka çadır? hangi gözlük? yani forumlar veya sitelerdeki yorumlarda direkt marka model vermiyo adamlar. Çadır sağlam olsun, güneş gözlüğü şart vb. şeyler var. Yani istenilen, nokta atışı yapmanız, bizim de bundan faydalanmamız... İlgi gösteren ve gösterecek olan herkese teşekkür ederiz.