folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Dağınık Veritabanı İşlemleri

Dağınık Veritabanı İşlemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Dağınık kelimesi tam anlamı oldumu bilemiyorum ancak durum şu. 2-3 tane farklı farklı methodlarım ve bu methodlarda çeşitli veritabanı işlemleri yapıyorum AMA bu veritabanı işlemleri bazen birbiri ile bağlantılı olmak zorunda oluyor. Hata olmasına karşın bu işlemleri transaciton içine almam ve exception yakaladığımda Rollback yapmam gerek. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? (dil c# asp.net)

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Distributed Transactions konusunu ogreneceksin hoca.

.NET'te  Component Serives kullanacaksin

System.EnterpriServices diye msdn de aratarak makale ve orneklere ulasabilirsin.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Eyvallah compu dediğin olaya daha önce bakmıştım ancak beni şöyle tatmin etmemişti. Transaction connection bazlı olduğu için o connectionda açılan transaction'u ancak rollback yada commit edebiliyoruz. Bana daha çok galiba teknik gerekli, hani o methodları şöyle yazarsan şöyle yaparsan bu işlemi yapabilirsin gibi.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 971 Toplam Mesaj: 3