Dağlıca Köstebeği Tabip Asteğmen Çıktı :S
-
Dağlıca Tabur Komutanlığı'na yapılan terörist saldırıya ilişkin Taraf gazetesinde yayımlanan istihbarat raporunun, taburda görev yapan bir tabip asteğmen tarafından sızdırıldığı belirlendi.
Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Askeri savcılık tarafından hakkında yasal işlem başlatılan ve adı sır gibi saklanan tabip asteğmenin, istihbarat raporunun yanı sıra Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in internete düşen ses ve görüntü kayıtlarını da sızdıran kişi olduğu tespit edildi.
Köstebek” tabip asteğmenin saldırıdan 9 gün önce hazırlanan “gizli gizlilik” dereceli istihbarat raporunu, terhis olduktan sonra sızdırdığı öğrenildi.
TERHİSTE YANINDA GÖTÜRMÜŞ
Geçen yıl 17 Ekim'de gerçekleşen, 13 askerin şehit edildiği, 8 askerin kaçırıldığı Dağlıca baskınına ilişkin istihbarat raporunun medyaya sızmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın başlattığı jet soruşturma tamamlandı. İsmi açıklanmayan tabip asteğmen hakkında “askeri gizli bilgileri sızdırmak” suçundan yasal işlem başlatıldı. ‘Köstebek' asteğmenin, görüntü ve ses kayıtları ile istihbarat raporunu, terhis olurken beraberinde götürdüğü anlaşıldı.RAPOR BARDAĞI TAŞIRDI
Jandarma Genel Komutanlığı'nın, PKK'nın Dağlıca'ya saldıracağını 9 gün önceden haber veren istihbarat raporu, soruşturmanın derinleştirilmesine ve asteğmenin ortaya çıkarılmasına yol açtı.
Genelkurmay Başkanlığı, belgenin medyada yayınlanmasının ardından istihbarat raporunun varlığını doğrularken, “Mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.VAN'DA YARGILANACAK
Tabip asteğmen, Dağlıca taburunun görev bölgesi nedeniyle Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanacak. Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik, Afyonkarahisar'da konuşlu İkmal Komutanlığı'na Lojistik Şube Müdürü olarak atandı.
kaynak: mynet -
Girmeden tefrika millete¨,düşman giremez
-
ne yazıkkı türkiyedede böle o.ç ler mevcut
-
taraf yazdıysa iki kere düşün.
-
demek ki telsizci miydi neydi ramazandı sanırım adı..
onun sucu yokmuş :S
bi de herkes onu sucluyordu.Aha hain buymus !
-
Açıkçası bana saçma geldi.
Zaten baskından 9 gün önce saldırı olacağı bilgisi geçildiyse taburun alarmda olması gerekmez miydi?
Tabur saldırıyı biliyordu PKK da bildiklerini biliyordu gibi bir durum ortaya çıkyor...
Alalrm seviyesindeki Tabur nasıl oluyor da saldıracağı bilinen düşman tarafından avlanıyor...
Denklemde Bir bilinmeyen eksik...
-
genelkurmay tedbir kağıdı dağıtmış birliklere dağlıca'ya saldırılacağı biliniyormuş :|
ve o bildiri kağıdını o sıralarda taraf gazetesi ele geçirmiş :S
yani nasıl bi ordudur ki önlem bildirisini gazete ele geçiriyo :|
demek ki ne açıklar war orduda asker de kaçırırlar dewlet te kurarlar böyle giderse :|
-
Dağlıcada saldırıya uğruyan taburda arkadaşım vardı ona tek birşeyi sordum o pkklıların oraya kaçan 4 askere noldu dedim ? Bana şunu söyledi, herkez onların hapis aldığını filan sanıyor ama onlar sorgulandıktan sonra başka şehirlere gönderildi askerliği bitenlerde teskeresini aldı..