folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Daha Önce Böyle Bir Hata Alan Oldumu

Daha Önce Böyle Bir Hata Alan Oldumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

merhaba mürid kardeşlerim

öncelikle sorunu açıklayayım counter strike oynunu oynadım kapattım yaklaşık bi 10 dk sonra tekrar oyunu açmaya çalıştıgımda nvidia

opengl hatası aldım şimdi asıl sorun burada başladı ekran bi an kararıyor ve geri geldiğinde sağ alttan bildirim çıkıyor ekran bağdaştırıcısı

görüntü vermeyi kesti bu durumdan başarı ile kurtarıldı bildirimini alıyorum 1 deil 5 deil baktım bendeki sürüm azcık eski bende

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/49985 

bunu indirdim kurdum ama nafile resmen bilgisayar kafayı yedi 

ekran kartım nvidia gforce gtx 550 ti

eskiden de karşılaştıgım oldu bu hata ile ama çok nadir oldu benim artık şüphe duydugum tek bişey var oda psu frisby 420 w psu 

kullanıyorum artık alakası varmıdır yokmmudur bilmeiyorum ama sayın donanımcı kardeşlerimin yardımlarını bekliyorum 

teşekkürler...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

aynısını ben de yaşadım. ekran kartı ı güncelleştir. sonra kaldır. sonra bir iki önceki sürümü yükle hacı.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

hocam yourunistal diye bi program önerdiler bende nvidia ile ilgili ne var ne yok kaldırdım sonra en son sürümü yükledim ama daha önce ekran karıtnın yanında gönderilen driver i kullanıyordum sorun yazılımsal olsa bu şekilde sonuç alamazmıydım ki 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

bu problemi ara ara ben de yaşıyorum hocam. öncelikle driver ilk çıktığında güncelleme yapma mutlaka hata veriyor.

önceki çalışan sürümü yükle problem çıkmaz. problem olmayan sürümü bulunca da sistem geri yükleme oluştur. bazen eski sürüme dönmen de fayda vermiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

şu an 267.60 a çeviriyorum hocam inş olur bendeki eski sürümde buydu galiba ama tam hatırlamıyorum

ayrıca cs de 100 fps alabilmek için ekran kartı arayuzunde bazı değişiklikler yapmam gerekiyor hocam mesela dikey senkronizasyon zorlama kapalı

ve diğer tümünü kapalı yada durdur konumuna getiriyorum bundan kaynaklı bir durum olumu acaba ayrıca tüm cs oyuncuları yapıyor bunu

costantin tarafından 25/Kas/12 17:07 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

malesef olmuyor ekran kartı görüntüyü kesiyor monitor gelip giderken makine kendini resliyor anlamadıgım bu aq elektroniğinde hiçmi yüzüm gülmeyecek ansını avradını sikym böyle ekran kartınında pc ninde ya yetti canıma wallaha

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    costantin bunu yazdı

malesef olmuyor ekran kartı görüntüyü kesiyor monitor gelip giderken makine kendini resliyor anlamadıgım bu aq elektroniğinde hiçmi yüzüm gülmeyecek ansını avradını sikym böyle ekran kartınında pc ninde ya yetti canıma wallaha

ah canım kardeşim bende senin gibiydim bi zamanlar offf :D a.ınakorum böyle işin diyerek pc yi camdan attım giitim vatandan 1500 tlye pc topladım kafam rahat on numara pc oldu şu an

benim aklıma gelen ekran kartını yuvasından sök toz vs varsa temizle tekrar tak sağlam tak ama

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek
    Tnrsk bunu yazdı
    costantin bunu yazdı

ah canım kardeşim bende senin gibiydim bi zamanlar offf :D a.ınakorum böyle işin diyerek pc yi camdan attım giitim vatandan 1500 tlye pc topladım kafam rahat on numara pc oldu şu an

benim aklıma gelen ekran kartını yuvasından sök toz vs varsa temizle tekrar tak sağlam tak ama

" a.ınakorum böyle işin diyerek pc yi camdan attım giitim vatandan 1500 tlye pc topladım k"   This is  very cool sentences :)

plastner tarafından 25/Kas/12 22:07 tarihinde düzenlenmiştir

Busiest men find the most time....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam eğer driverdan kaynaklanan bir sorunsa şöyle yap

http://www.guru3d.com/files_get/guru3d_driver_sweeper_%28no_installer%29,7.html

bu adresten driver sweeper ı indir soldan nvidia displayi seçip driverla ilgili ne varsa kaldır.

Pc yi yeniden başlat

http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/53095

burdaki driverı indir kur (win7 64bit olarak düşündüm)

Sonra gene pc yi yeniden başlat.

Sorun hala devam ediyorsa ekran kartında donanımsal bir problem vardır, yani ekran kartın y..klara ters oturmuş demektir.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 791 Toplam Mesaj: 9