Daha Önce Sandbox Deneyimi Olanlar ?
-
sitem 10 gündür hit kaybı yaşıyordu bende sürekli bu dalgalanmaya bağlıyordum işi şimdi bi yerde eğer info:siteadresi yazdığımızda sonuç çıkmıyorsa sandbox girmişiz demektir diye okudum denedim.
sonuç birşey bulamadı. ama şu an 6bin küsür linkim duruyor google'de
wm tools'tan bi mesajda yoktu bu durumla ilgili. şu an yapacağım en iyi şey nedir ? yeni domaine mi taşımak yoksa bir çalışma söz konusu mu bu durumdan çıkmak için ?
hani neden girdiğimi bilsem ona göre düzenleme yapacam ama birşeyde belli değil. sizden bi akıl vermenizi istiyorum. 6 aylık emek birden çöpe döndü
not : bu arada eğer yeni domain alıp siteyi oraya taşırsam 301 yönlendirmesi ile bu linkleri oraya mı yönlendireyim ? db'yi çekip öyle mi kurayım ?
eğer direk db'yi çekersem yeni domain direk 800 konu ile gelmiş olacak bu zararlı değil midir ? -
hocam hemen webmaster araçlarından yeniden değerleme iste
siteni google ekle url sinden devamlı sitene bot göndert
bir kaç site varsa oralara link attır google amcanın gelmesini sağla
ben zamanında bunları yaparak 6 satte olayı çözdüydüm
-
DJ_Alper bunu yazdı
hocam hemen webmaster araçlarından yeniden değerleme iste
siteni google ekle url sinden devamlı sitene bot göndert
bir kaç site varsa oralara link attır google amcanın gelmesini sağla
ben zamanında bunları yaparak 6 satte olayı çözdüydüm
pm attım abi sana
bi up olsun
-
Sitenin SandB0x’a girmesinin nedenlerinin başında SEO’yu yanlış uygulama, çok aşırı SEO uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Çok aşırı anahtar kelime kullanılması, gereksiz olarak ardı ardına sıralanması, anahtar kelimenin sitenin hertarafını örümcek ağı gibi örmesi, arama motorları botları tarafından “spam” olarak algılanmakta sitenin sandbox’a düşmesine neden olabilir.
Site başlığı, Title’nin çok fazla uzun tutulması, title de anahtar kelimeye çok aşırı vurgu yapılması, Meta-taglarının gereğinden fazla kullanılması, çok fazla uzun olması da istenilmeyen durumlardır.
Yani arama motorlarını aldatmaya yönelik girişimler, arama motorlarına verilen algoritmalar çerçevesinde, çok aşırı backlink çalışması yapılması, xrunner ve benzeri programlar vasıtasıyla, çok aşırı anahtar ve çok aşırı konu açılarak spam yapılması, link çöplüğü haline düşen yerlere linkler eklenmesi, imleme, profil, blog, wiki gibi backlik adı altında spama dönüşmüş sitelere link eklettirmeniz sitenize fayda yerine zarar getirecek, zaman içinde sandbox’a düşmenize neden olabilecektir.
Websitenizden aşırı link çıkışınız da spam olarak algılanacak, hem pagerankınız düşecek, hem de sandbox nedeni olabilecektir. Siteniz ana sayfadan 12 den fazla link çıkışı yapılmamalıdır. Kabul görmüş seo ya göre 12 den fazla yapılan çıkışlar sitenizin olumsuz etkilenmesine neden olabilecektir.
Copy Paste içeriklerde zaman içinde SandBox’a düşmenize neden olacaktır. İçerik çekme botlarıyla başka sitelerden aynen alınan içerikler, arama motoru botları tarafından indexlense de zamanla bu tür içerikler algılanacak bir anda sandbox etkisine dönüşebilecektir.
SandBox’la ilgili olarak şu anda aklıma gelen nedenler bunlar, zaman içinde bu konularla ilgili olarak daha derin analizlere yer verilecektir.
Kolay gelsin.
Altıntı..